Nieuws
Chris Backx

woensdag 13 juni 2018 22:51 - Mechelen

Chris Backx ruilt N-VA voor Open Vld

De voorzitter van de Mechelse gemeenteraad Chris Backx heeft via een open brief laten weten dat hij N-VA Mechelen de rug toekeert en deel zal uitmaken van Open Vld Mechelen.

Hij zal bijgevolg ook opkomen op de Stadslijst van Open Vld, Groen en m+. Een nieuwe opdoffer voor de Mechelse N-Va, eerder gaf huidig schepen Bart De Nijn al aan dat hij niet meer zal opkomen.

Lees hieronder de integrale open brief van Chris Backx

Beste stadsgenoot,

Zes jaar geleden vroeg N-VA Mechelen mij om op hun lijst te staan. Ik stemde toe om mij te engageren voor onze stad en stapte in de lokale politiek.

De voorbije jaren heb ik mij keihard ingezet, zowel als schepen van openbare werken en nu als voorzitter van de gemeenteraad. Samen met de rest van het schepencollege kon ik Mechelen beter maken. Natuurlijk is er nog werk aan de winkel, maar Mechelen is er sterk op vooruit gegaan. Niet voor niets is onze stad een voorbeeld in binnen- en buitenland.

Toch geraakte ik steeds meer teleurgesteld in de Mechelse N-VA. In plaats van eensgezind, bleek die partij diep verdeeld. Men maakt er permanent ruzie en de ene na de andere persoon haakt af. Het ontbreekt haar aan kwaliteit, visie en ernst.
Maar ook het ranzige en populistisch randje van de N-VA begon mij meer en meer te storen (v.b. de uitspraken over de dood van een kind) Dit strookt niet met mijn mensbeeld.

De manier waarop men nu oppositie begint te voeren tegen het eigen beleid is voor mij de druppel die de emmer doet overlopen. Ik vind dit totaal ongeloofwaardig. De N-VA heeft in onze stad geen eigen stem meer. Ze moeten bevelen uitvoeren die van elders komen. Men importeert schijnkandidaten vanuit het Antwerpse. Het programma en de verkiezingscampagne wordt in Antwerpen en niet in onze stad geschreven. Ze moeten de Mechelse successen aanvallen, in plaats van verdedigen.

Ik ben bovenal een fiere Maneblusser en wil daar niet aan meedoen. Ik ben trots op mijn werk van de afgelopen jaren en op de positieve evolutie van onze stad. Daarom heb ik besloten om mij aan te sluiten bij Open VLD. Ik heb de afgelopen jaren uitstekend met hen kunnen samenwerken. Ik ontdekte bij Open VLD Mechelen gedreven en geëngageerde mensen. Steeds opnieuw zag ik dat we dezelfde opvattingen hadden. Ik deel hun inzet voor veiligheid en positief samenleven, hun ambitie om onze stad te vergroenen, het openbare domein te vernieuwen, ondernemersschap te steunen en van Mechelen een echte fietsstad te maken zonder de auto te verketteren. Vriend en vijand moeten toegeven dat Open VLD en de Stadslijst een stabiel team is dat onze stad al jaren goed bestuurt.

Deze stap naar Open VLD is voor mij niet evident. Ik laat bij mijn vorige parij immers enkele vrienden achter. Zonder rancune, laat dat duidelijk zijn. Maar ik neem deze stap met volle overtuiging. Mechelen moet op koers blijven. De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zijn heel belangrijk. Ik weet dat sommigen zullen proberen het imago van Mechelen te beschadigen. Het succes van de Mechelaars steekt immers de ogen uit. Resoluut sta ik aan de kant staan van zij die onze stad verdedigen, en van zij die kiezen voor eendracht en tegen polarisatie. Ik hoop dat u samen met mij die keuze maakt. Een keuze, niet tegen maar voor Mechelen en de Mechelaars.

Chris Backx
Uw voorzitter van de gemeenteraad.

Foto: rtv.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar