Nieuws
woonproject bethaniënpolder

woensdag 13 juni 2018 22:24 - Mechelen

Nieuwe sociale woningen in wijk Bethaniënpolder

Woonpunt Mechelen beheert in totaal 127 woningen in de wijk Bethaniënpolder. Die zijn sinds 2015 allemaal gerenoveerd, zowel aan de binnen- als buitenkant. In de wijk komen nu een aantal sociale woningen bij.

Woonpunt Mechelen beheert in totaal 127 woningen in de wijk Bethaniënpolder. Die zijn sinds 2015 allemaal gerenoveerd, zowel aan de binnen- als buitenkant. “In 2013 kocht Woonpunt Mechelen een bouwgrond aan voor de ontwikkeling van nieuwe sociale woningbouw. Die bouwgrond ligt vlak bij het woonzorgcentrum De Lisdodde, op de hoek van de Karperstraat en de Ernest Wijnantstraat. Hier zal Woonpunt Mechelen elf bijkomende kwalitatieve huurwoningen bouwen”, zegt Alexander Vandersmissen, voorzitter van Woonpunt Mechelen.

In de Karperstraat komen er vier woningen met vier slaapkamers. De gebouwen zullen bestaan uit een gelijkvloers en twee verdiepingen. In de Wijnantstraat komen er zeven woningen (gelijkvloers en eerste verdieping) met drie slaapkamers. “Het worden moderne en aangename woningen die een meerwaarde zullen vormen voor de wijk. De woningen worden uiteraard duurzaam gebouwd en krijgen allemaal een kleine tuin”, vervolgt Vandersmissen.

Woonpunt Mechelen ontving recent de bouwvergunning. “We wachten nu op groen licht van Vlaanderen wat de financiering betreft. Daarna kunnen we een aannemer aanstellen zodat we hopelijk begin 2019 kunnen starten. In de toekomst wil Woonpunt Mechelen nog aangepaste seniorenwoningen in de wijk bouwen, zodat ook bewoners op leeftijd in eigen wijk kunnen blijven wonen”, stelt voorzitter Alexander Vandersmissen.

Als alles volgens plan verloopt, zijn de gezinswoningen klaar tegen eind 2020. De kostprijs van het project wordt geraamd op € 2 032 155 (excl. btw). De ontwerper is ArQ–architectenstudio.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar