Nieuws

vrijdag 8 juni 2018 15:30 - Mechelen

Werken Koningin Astridlaan gaan volgende fase in

Nu maandag 11 juni start op de Koningin Astridlaan in Mechelen de heraanleg van de hoofdrijbaan extra muros. Komende week worden de belijningen op de hoofdrijbaan aangepast, waarna de effectieve werken vanaf 18 juni zullen gebeuren.

“Er komen nieuwe verhoogde busperrons op de rijbaan. Op de hoofdrijbaan gaat er langsparkeren worden ingevoerd, waarmee we het aantal parkeerplaatsen op de Koningin Astridlaan quasi verdubbelen. In de tussenberm aan de bomen voorzien we een nieuw voetpad. Op de ventweg blijft alles hetzelfde”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Om de aannemer voldoende werkruimte te geven, zal de hoofdrijbaan de komende maand op de Koningin Astridlaan op één rijstrook worden gebracht en zal er parkeerverbod gelden waar de verhoogde busperrons komen. Op de hoofdrijbaan wordt de maximum toegelaten snelheid gereduceerd naar 50 km/u, op de ventweg naar 30 km/u.

Deze werkzaamheden zullen normalerwijze duren tot 13 juli. “Na de rioleringswerken op de ventweg aan de kant intra muros zal ook daar de hoofdrijbaan op dezelfde manier worden ingericht”, aldus nog schepen De Nijn.

Foto: lokalepolitie.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar