Nieuws
willebroek groene gemeente

vrijdag 8 juni 2018 15:25 - Willebroek

Willebroek gaat voor meer groen in de straat

Willebroekenaars Philippe Van Riet en Patricia Vos wonnen de voortuinwedstrijd van gemeente Willebroek. Die wedstrijd was een onderdeel van ‘Vergroen Je Voortuin’, waarin de gemeente samen met de inwoners wil gaan voor een nóg aangenamere, groene buurt. Op dinsdag 5 juni namen de twee winnaars hun prijs in ontvangst namens de gemeente om hun positieve bijdrage aan het milieu te belonen: een waardebon van 200 euro én de Vergroen Je Voortuin-gieter.

In Willebroek gingen de bewoners van de Acacialei aan de slag met enkele kleine groene plekjes in hun buurt die na de komende straatwerken heraangelegd moeten worden. De inwoners werden onder meer opgeroepen om mee na te denken over de creatie van een leuke ontmoetingsplek en konden ook deelnemen aan de ‘Voortuinwedstrijd’. Het gemeentebestuur van Willebroek koos ervoor om die wedstrijd uit te breiden naar de hele gemeente. Een trotse Philippe Van Riet kwam in de Acacialei als winnaar uit de bus. Patricia Vos behaalde de hoofdprijs van Groot-Willebroek.

Groene ademruimtes
Meer groen in de straat. Dat was het uitgangspunt van Vergroen Je Voortuin. Innovatiesteunpunt, Regionaal Landschap Rivierenland en de gemeenten Willebroek, Heist-op-den-Berg, Peulis en Boechout stimuleerden met dit initiatief de samenhang tussen de bewoners in een bepaalde buurt door met hen te werken aan een mooiere, aangenamere én groenere woonomgeving d.m.v. een voortuinwedstrijd én door de aanleg van een buurtplek. Als resultaat krijgen we boeiende groene ademruimtes voor mens en dier. Vlinders en bijen zoemen straks rond langs één van de vele kleine zit- en ontmoetingsplekjes in de buurt.

Een positieve sfeer in de buurt
“Een aangename groene buurt, begint in de voortuin”, zegt Maaike Bradt, schepen voor Milieu in Willebroek. “Door dit initiatief stimuleren we de aanleg van nieuwe, groene plekken die zorgen voor meer biodiversiteit, levenskwaliteit en een positieve sfeer in de buurt. Ook wij als gemeentebestuur dragen ons steentje bij met o.a. de aanleg van de groene pleintjes in de Acacialei, voorzien na de geplande straatwerken.”

foto: gemeente WillebroekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar