Nieuws
bonheiden-logo

woensdag 30 mei 2018 15:49 - Bonheiden

Cultuurseizoen 2018-2019 Bonheiden in teken van “20 jaar ’t Blikveld”

Bonheiden trapt het cultuurseizoen 2018-19, “20 jaar ‘t Blikveld” op gang.

Het sprookje van ’t Blikveld begon in januari 1998 met een Inuit-concert (eskimo’s) in de gloednieuwe zaal: wie weet het nog? Enkele maanden later werd het futuristisch ogende gebouw met veel fierheid officieel ingehuldigd. De naam ’t Blikveld werd een begrip.

Komend seizoen van GC ’t Blikveld staat dan ook in het teken van “20 jaar ’t Blikveld” met een groots openingsfeest en een goedgevuld seizoen met linken naar ons verleden. We maken van de gelegenheid ook gebruik om onze werking te moderniseren met de invoering van een online ticketsysteem en de lancering van de Vriendenpas (ter vervanging van de oude abonnementsformule).

Openingsfeest
Op zaterdag 8 september 2018 openen we ons seizoen op gepaste wijze met een gratis cultureel verjaardagsfeest. Die ganse namiddag en avond verwelkomen we jong & oud onder de noemer “ Blikveld Anders ” op een waaier aan ‘speciale’ activiteiten in en buiten rond ons jarige gebouw. Zo zal je op de koffie kunnen bij rasacteurs Jaak Van Assche & Tuur De Weert of met de kinderen genieten van een openluchtvertelling van Dimitri Leue in de grootste kamishibai (vertelkast) ter wereld. Verder mag je voor een keer met een step door onze zaal racen, op de ramen tekenen of deelnemen aan een initiatie ‘freerunning’ op het gebouw. Foodtrucks en een gezellig loungeterras mogen natuurlijk niet ontbreken. We kijken ook erg uit naar het exclusief kampvuurconcert in ons amfitheater, waar o.a. Klaas Delrue (Yevgueni), Jelle Cleymans, Roland en Mich Walschaerts (Kommil Foo) de kampvuurzangers van dienst zullen zijn! En we sluiten af met een muzikaal vuurspektakel.

Seizoen 2018-2019 met een link naar ons verleden
Verder grijpen we doorheen het seizoen bewust terug naar bekende namen met een rijk ‘Blikveld-verleden’ en/of een link met onze beginjaren (o.a. Brussels Jazz Orchestra, Johan Heldenbergh, Arriaga Kwartet, Laïs, Guido Belcanto, Tania Van der Sanden, Peter De Graef en vele anderen). Tot slot kan je traditiegetrouw ook verborgen schatten ontdekken in ons aanbod, die voor menig bezoeker cultuur verbredend zullen zijn. Met de multimediale voorstelling ‘Wat (niet) weg is’ van Fien Leysen en een klassiek concert van het Petrichor Pianokwartet (met Bonheidenaar Karen De Meyer op cello) stellen we bewust ook jong professioneel talent uit onze eigen gemeente voor. We behouden natuurlijk ook ons ruime vormingsaanbod met diverse cursussen, lezingen & workshops in alle disciplines: kunst & cultuur, creatief, culinair, digitaal, talen,… Een aanbod waarvoor we reeds van bij de start bekend staan tot ver buiten de eigen gemeente.

Tot slot exposeren enkele geselecteerde kunstenaars uit de ruime regio doorheen het seizoen hun werk in de foyer van ’t Blikveld. De openingstentoonstelling staat volledig in het teken van “20 jaar ’t Blikveld”, met aandacht voor de vele foto’s, filmpjes en zelfs tv-programma’s waarin ons prachtige gebouw doorheen de jaren als figurant te zien was.

Lancering online reservatiesysteem
We volgen vanaf nu de digitale weg en schakelen over op een online ticketsysteem. Voortaan zal je dus vanop de eigen pc, tablet of smartphone online je tickets kunnen reserveren of inschrijven voor het vormingsaanbod via www.blikveld.be (24/24 en 7/7). De traditionele lange wachtrij aan ’t Blikveld bij de ticketstart is dus definitief verleden tijd.

Vriendenpas vervangt vroegere abonnementsformule
We stappen tot slot af van het vertrouwde abonnementensysteem en lanceren vanaf komend seizoen de Vriendenpas. Wie een Vriendenpas aankoopt (10 euro of 5 euro voor -26-jarigen), krijgt tal van voordelen in de plaats! Zo kan je als eerste tickets reserveren, waarbij je ook niet langer verplicht bent om minimaal 5 voorstellingen vast te leggen. Je geniet daarbij het ganse seizoen van een lagere ticketprijs (‘vriendenprijs’), ongeacht of je nu weinig of veel voorstellingen boekt. Hoe meer voorstellingen je kiest, hoe voordeliger jouw Vriendenpas wel wordt. Tot slot volgen er doorheen het seizoen mogelijk nog speciale ‘vriendenacties’, exclusief voor houders van een Vriendenpas (bv. vrijkaarten, primeurnieuws,…).

De nieuwe seizoensbrochure met het volledige programma en alle praktische info ligt vanaf vrijdag 1 juni in ’t Blikveld, het gemeentehuis en de bibliotheek. De volledige programmatie is ook terug te vinden op onze website www.blikveld.be. Daar vind je trouwens ook een instructiefilmpje waarin je stapsgewijs kan ontdekken hoe makkelijk je voortaan online kan reserveren.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar