Nieuws
Algemeen beeld afrit Kontich E19

woensdag 18 april 2018 21:20 - Rumst

Vanaf vrijdagavond twee weekends hinder op E19 in Kontich richting Brussel

Gedurende twee weekends zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) twee brugvoegen op de E19 vernieuwen ter hoogte van Kontich richting Brussel. Dit weekend wordt de eerste fase uitgevoerd, het weekend daarna volgt de tweede fase.

De werfzone bevindt zich op de brug over de Pierstraat, ter hoogte van het op- en afrittencomplex Kontich (nr. 7). Het verkeer richting Brussel beschikt tijdens beide weekends steeds over twee versmalde rijstroken. Tijdens het eerste weekend wordt de afrit Kontich afgesloten. Donderdagnacht 19 april vinden er voorbereidende werken plaats.

Vernieuwing brugvoegen
Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.

Twee weekends hinder
Op de brug van de E19 over de Pierstraat in Kontich worden de voegen vervangen op de kant richting Brussel. De werken worden in twee weekends uitgevoerd om de hinder zo klein mogelijk te houden.

Fase 1 start vrijdagavond 20 april (20u) en duurt tot maandagochtend 23 april (05u)
Fase 2 start vrijdagavond 27 april (20u) en duurt tot maandagochtend 30 april (05u)

Tijdens beide fases beschikt het verkeer op de E19 richting Brussel over twee versmalde rijstroken. Tijdens het eerste weekend is de afrit Kontich (nr. 7) richting Brussel afgesloten. Het verkeer kan dan keren aan het volgende complex in Rumst (nr. 8).

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april zullen er eerst nog voorbereidende werken plaatsvinden. Op de E19 worden dan 1 of 2 rijstroken ingenomen tussen 20u en 05u. De afrit Kontich is dan ook afgesloten.

Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking van 50 km/u. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig
Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken niet plaatsvinden en kan de planning nog gewijzigd worden.

foto: Google MapsKlik hier voor meer nieuws uit de regio Rumst

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Tags

, ,

Commentaar