Nieuws
shopping Shuttle

woensdag 18 april 2018 21:15 - Mechelen

Shopping Shuttle nu ook voor vroege vogels

De Shopping Shuttle is een belangrijke pijler voor de verkeersafwikkeling op zaterdag geworden: de gratis parking op het Douaneplein en P&R De Nekker zijn daardoor voor veel meer mensen een alternatief geworden voor de parkings op de Vesten en in de binnenstad. Daardoor is de feitelijke parkeercapaciteit hoger en wordt een deel van het verkeer weg van de stad afgeleid, wat in functie van de drukte en het aangenaam vertoeven in de binnenstad een voordeel is.

Het gebruik van de Shopping Shuttle is sinds vorig jaar ook een stuk toegenomen. Vorig jaar lag het gemiddelde gebruik op ongeveer 800 gebruikers per dag, dat is ongeveer 300 mensen meer dan in 2016 en 2015.

Een goede reden voor de stad om deze dienstverlening verder te zetten. “De formule van de Shopping Shuttle slaat aan. Zeker sinds de korte route van en naar de Grote Markt gebruikt wordt, is het ook voor sporadische gebruikers heel helder hoe de Shopping Shuttle wordt ingezet. De gebruikers zijn dan ook zeer positief. Voor ons als stad is het voordeel dat minder mensen met hun wagen tot in het centrum proberen te rijden en dat we bezoekers op zaterdag of op de winkelzondagen op een aangename manier kunnen verwelkomen”, aldus schepen van Mobiliteit Marina De Bie.

“Gezien het succes en het feit dat zeker marktbezoekers er vaak vroeg bij zijn, breiden we de service met de vernieuwde overeenkomst vanaf volgende week zaterdag 28 april uit. Vanaf dan zullen de Shopping Shuttles al rijden om 9 uur ‘s ochtends. Op die manier kunnen ook de vroege vogels gebruik maken van de Shopping Shuttles Deze zullen eveneens extra ingezet worden op vrijdag 11 mei van 10 tot 19 uur tijdens de Lentebraderie in het stadscentrum”, vult schepen van Economie Katleen Den Roover aan.

Buiten het vervroegen van het startuur verandert er niets: de busjes blijven rijden tot 19u, de wachttijd blijft ongeveer 5 minuten en de firma Hendriks blijft verantwoordelijk voor het uitvoeren van de opdracht.

foto: logo Shopping ShuttleKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar