Het stadsbestuur van Mechelen gaat de voetpaden over de ganse lengte van de Kluisstraat vernieuwen. “Net zoals we in vele andere straten gedaan hebben en zullen doen, gaan wij ook hier het niveau van het openbaar domein opkrikken”, aldus schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).
Aannemer AGBB begint woensdag 15 februari met de opwaardering van de Kluisstraat. De werken zullen om en bij de twee weken duren. Zonder weerverlet wordt verwacht klaar te zijn tegen vrijdag 2 maart. “De voetpaden en boordstenen worden opgebroken, daarop wordt dan de fundering gelegd voor de nieuwe voetpaden en boordstenen”, verduidelijkt Greet Geypen.
Tijdens de werken wordt het doorgaand verkeer uit de straat geweerd, uitgezonderd fietsers en voetgangers. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken zal de toegang van het appartementsgebouw en naar de garageboxen maximaal toegankelijk gehouden worden. Laden en lossen kan na de werfuren tussen 7 en 17 uur. De doorgang zal voor IVAREM behouden worden, zodat het afval (huisvuil – pmd – papier & kartoen) zoals altijd aan de straatkant aangeboden kan worden. Het kostenplaatje bedraagt 47.422, 28 € (incl. BTW).
Verdere opwaardering van Nekkerspoel
In de verdere planning komen na de heraanleg van de voetpaden in de Kluisstraat, andere straten in Nekkerspoel aan bod. Tussen half maart en het einde van maart worden ook de werken in de Sint-Rumoldusstraat opgestart. Hier gaat het stadsbestuur in het eerste deel van de straat, tussen de Grote Nieuwedijkstraat en de Kluisstraat, de voetpaden en het asfalt vernieuwen.
Verder staan er in het voorjaar van Nekkerspoel ook nog de Volderstaat en de Weidestraat op het programma. Deze straten worden voorzien van nieuwe voetpaden en asfalt. Na het bouwverlof worden ook nog de Gebroeders Romboutsstraat, Hazeldonkstraat, Dalenborchtstraat, Oude Sint-Gommarusstraat en de Pasmolenstraat aangepakt. “ Deze ingrepen liggen in het verlengde van de straten die we al eerder in deze wijk heraangelegd hebben”, geeft de schepen aan.
De straten die eerder aangepakt werden zijn de Borchtstraat, de Kalverenstraat, de Lakenmakerstraat en het Lakenmakersplein, de Boerenkrijgstraat, de Platte Beekstraat, de Boerenkrijgstraat, de Pasbrugstraat, het Pasbrugplein en de Canadadreef. “Neem daarbij ook het verdubbelen van de parkeercapaciteit van het Douaneplein, het aanbrengen van een skatepark, en de renovatie van de Sint-Libertuskerk en je ziet dat er ook buiten het centrum zwaar geïnvesteerd wordt in een betere leefomgeving voor de bewoners”, besluit Greet Geypen.