In het kader van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseert de Week van de Smaak dit jaar de actie De Commisssaris Kookt in ’t Grom
Via De Commissaris Kookt plaatst ’t Grom de culturele diversiteit van Europa volop in de schijnwerpers en brengt men Vlaanderen dichter bij Europa. Deze speciale actie laat zien wie de mensen zijn die elke dag bouwen aan een beter Europa. Het groentenmuseum tilt enkele Europese commissarissen uit hun politieke functie en laat hen culinair aan de slag gaan, al dan niet geassisteerd door een Vlaamse of Brusselse chef of hotelschool, want politiek en koken zijn twee erg verschillende beestjes.
Op dinsdag 16 november verwelkomt men de Sloveense Commissaris voor Milieu Janez Potocnik trekt naar groentemuseum ’t Grom. Na een rondleiding door de groentetuin, steekt hij samen met Frank Fol de handen uit de mouwen om enkele gerechten te bereiden met seizoensgebonden biologische groenten. Het 3e leerjaar van basisschool De Vlieger uit Heffen kookt mee. Deze actie belicht hoe je met biogroenten zowel eenvoudig en lekker als heerlijk gastronomisch kan koken.