‘Thee met boekjes’ is een voorleesproject van de stad Mechelen. Vrijwilligers gaan een vijftal keer voorlezen bij een gezin thuis. “Het project richt zich op kinderen van vijf tot zeven jaar die kampen met een taalachterstand. Niet alle ouders hebben de gewoonte om hun kinderen regelmatig een verhaaltje voor te lezen. Op 18 maart wordt in de openbare bibliotheek een informatie-avond georganiseerd rond ‘Thee met boekjes’. Dit is meteen ook het startschot van de tweede voorleesperiode van dit schooljaar”, verklaart schepen van Jeugd en Onderwijs Caroline Gennez (sp.a).
Geïnteresseerden kunnen op 18 maart vanaf 18u langskomen voor meer informatie en om te kijken hoe ‘Thee met boekjes’ in zijn werk gaat. Schepen Gennez roept alle Mechelaars met een hart voor kinderen en boeken op om vrijwilliger te worden. “Wij zijn nog op zoek naar enthousiastelingen die een aantal keren willen voorlezen bij een gezin thuis. Vanzelfsprekend zorgen we vanuit de stad voor de nodige ondersteuning. De vrijwilligers worden bovendien altijd hartelijk ontvangen bij de gezinnen thuis en maken zo ook kennis met de gastvrijheid van andere culturen”.
De stad werkt voor ‘Thee met boekjes’ samen met de openbare bibliotheek die voor leuke voorleesboeken zorgt. De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) selecteren de gezinnen. “Kinderen zijn in een vertrouwde omgeving op een aangename manier bezig met taal, lezen, boeken en verhalen. Het is belangrijk dat hier niet alleen op school maar ook thuis aandacht aan wordt besteed. Voor ouders die anderstalig zijn, is dit echter niet evident: vandaar ‘Thee met boekjes’. Op deze manier willen we de ouders aanmoedigen om zelf ook af en toe voor te lezen. Dit is slechts één van de vele initiatieven die het stadsbestuur neemt om de taalachterstand van Mechelse kinderen en jongeren weg te werken. Wij doen graag een extra inspanning om te garanderen dat ook deze leerlingen gelijke kansen krijgen in het onderwijs”, aldus schepen van Jeugd en Onderwijs Caroline Gennez.