Nieuws
kandidaten sp.a mechelen

vrijdag 21 december 2018 22:14 - Mechelen

Sp.a Mechelen over bestuursakkoord: Veel mooie woorden, nu vooral tijd voor daden

Oppositiepartij sp.a is blij dat een aantal punten van hun programma zijn opgenomen in het bestuursakkoord dat de Stadslijst vrijdagmorgen voorstelde.

“Goed dat Groen en Open VLD na 6 jaar beseffen dat een betaalbaar Mechelen cruciaal is voor de Mechelaar”, zegt voorzitter Thijs Verbeurgt. “Onze voorstellen rond betaalbaar wonen, een maximumfactuur in het secundair onderwijs en de strijd tegen de schuldindustrie worden overgenomen in dit bestuursakkkoord. Alvast een stap in de goede richting”, zegt Caroline Gennez. Maar wat de huurmarkt en sociale woningen betreft mag het een pak ambitieuzer zijn klinkt het bij sp.a. Het uitblijven van een Mechels menswaardig inkomen en behoud van de hoge commerciële prijzen in de woonzorgcentra zijn dan weer echt een gemiste kans om onze stad voor iedereen betaalbaar te houden, merkt de partij op. Sp.a juicht toe dat burgemeester Somers erkent dat het afsluiten van bulletleningen een verkeerde keuze was en op voorstel van sp.a hiermee stopt.

“Sp.a zal de komende maanden en jaren nauw toezien dat de woorden van deze bestuursploeg ook daadwerkelijk in daden omgezet worden. De voorbije 6 jaar bleven immers ook vele mooie beloftes in de koelkast steken. Bovendien valt het ook op dat de huidige plannen rond betaalbaar wonen in schril contrast staan met de beslissingen van de voorbije jaren met grotendeels dezelfde ploeg aan het stuur. Zo verkocht het OCMW de voorbije week nog een reeks woningen. Dat staat haaks op wat ze nu van plan zijn”, besluiten Thijs Verbeurgt en Caroline Gennez.

Caroline Gennez – fractieleider sp.a MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar