Nieuws
Overladen voertuig 2018-11-08

vrijdag 9 november 2018 08:50 - Mechelen

Politie houdt overladen vrachtwagen tegen, FAVV komt ter plaatse

Op de Mechelse Zandpoortvest heeft de politie donderdagnamiddag een bestelwagen tegengehouden omdat er vermoed werd dat het voertuig overladen was. In de niet-gekoelde laadruimte van de bestelwagen werden, naast verpakkingsmaterialen, vries- en koelproducten aangetroffen die normaal met een speciaal daarvoor uitgerust voertuig moeten getransporteerd worden.

Het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) werd gecontacteerd en kwam ter plaatse. Het FAVV keurde een pallet met vries- en koelgoederen af voor menselijke consumptie en zal een proces-verbaal opstellen voor het onderbreken van de voorziene koel- en vriesketen.

De bestelwagen bleek ook 614 kg overladen te zijn. Hiervoor dient de 35-jarige chauffeur uit Brussel een boete van 400 euro te betalen. En het voertuig moest ter plaatse afgeladen worden vermits het een overlading van meer dan 10% betrof. Tot slot was de technische keuring van het voertuig niet geldig. Voor de eigenaar opnieuw transport mag uitvoeren moet het voertuig opnieuw gekeurd worden.

Vier jaar geleden werd dezelfde firma voor gelijkaardige inbreuken geverbaliseerd.

Foto: Politie Mechelen-WillebroekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar