Nieuws
Foto: Radio Reflex

maandag 5 november 2018 14:21 - Mechelen

Mechelse politie vat meerdere winkeldieven

Woensdagnamiddag 31 oktober in de namiddag ontving de lokale politie Mechelen-Willebroek de melding dat een bewakingsagent een winkeldief gevat had. Na een kleine schermutseling kon de dief ontkomen. Korte tijd later kon een patrouilleploeg een man, die voldoet aan de persoonsbeschrijving, aantreffen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

Bij het zien van de politieploeg vluchtte de man weg. Na een korte achtervolging konden de agenten de man oppakken in de Ziekenliedenstraat.

De 53-jarige man uit Brussel is gekend voor eerder gepleegde feiten. Hij werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De gestolen goederen, veelal cosmetica, konden gerecupereerd worden. Twee draagtassen voorzien van een aluminium bekleding, om het alarmsysteem van winkels te omzeilen, werden in beslag genomen. De man werd voorgeleid bij de onderzoekrechter, die besliste hem aan te houden.

Op vrijdagvoormiddag 2 november in de voormiddag liep er alweer een melding binnen van een winkeldiefstal waarbij de verdachte een rugzak had gestolen. Korte tijd later kon een patrouilleploeg op de Veemarkt een man aantreffen die voldoet aan de persoonsbeschrijving. Hij was in het bezit van de gestolen rugzak. De 27-jarige man werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De gestolen tas werd terugbezorgd aan de winkelbediende.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar