Nieuws
logo Technopolis

dinsdag 11 september 2018 23:32 - Mechelen

Technopolis lanceert Technopolis on Tour in Hogeschool VIVES!

Technopolis lanceerde dinsdag 11 september Technopolis on Tour in Hogeschool VIVES in Roeselare. Technopolis on Tour is een tournee langs meer dan 40 verschillende steden en gemeentes verspreid over heel Vlaanderen. Technopolis brengt op al deze locaties een reeks gloednieuwe wetenschapsshows op maat van kleuters en leerlingen uit het lager onderwijs.

Al meer dan 42 000 leerlingen en leerkrachten wonen dit schooljaar een Technopolis-show in hun buurt bij.

Vandaag werden een 400-tal leerlingen op de campus van Hogeschool VIVES in Roeselare getrakteerd op een spectaculaire wetenschapsshow van Technopolis. Roeselare vormt de hele week, van 10 tot 14 september, de eerste halte van een heuse tournee doorheen heel Vlaanderen. Op het programma staan dagelijks 3 shows met als thema’s lucht, gassen en druk. Deze werden ontwikkeld op maat van respectievelijk kleuters, leerlingen van het 1e tot het 3e leerjaar en leerlingen van het 4e tot het 6e leerjaar.

Technopolis geeft wel vaker shows op verplaatsing, maar het is de eerste keer dat het doe-centrum op voorhand een hele tournee doorheen heel Vlaanderen uitstippelde met shows speciaal ontwikkeld voor scholen. Technopolis werkt hiervoor samen met meer dan 40 steden en gemeentes verspreid over heel Vlaanderen, die stuk voor stuk een locatie (parochiezaal, cultuurcentrum, sportzaal…) ter beschikking stellen.

Een voordeel voor scholen is dat ze dit schooljaar nooit verre verplaatsingen hoeven te maken om een wetenschapsshow bij te wonen én dat ze zelf de nodige infrastructuur niet hoeven te voorzien. Nog een meevaller voor scholen is dat heel wat van deze steden en gemeentes de Technopolis on Tour subsidiëren, waardoor leerlingen de shows helemaal gratis kunnen bijwonen.

Het project belooft een succes te worden, want nog voordat het schooljaar van start ging tekende Technopolis al meer dan 42 000 inschrijvingen op.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar