Nieuws
Logo Sint-Katelijne-Waver

donderdag 6 september 2018 22:55 - Sint-Katelijne-Waver

65-plussers krijgen voorrang bij huur sociale woning in Sint-Katelijne-Waver

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver keurde een eerste lokaal toewijzingsreglement goed. Door deze goedkeuring krijgen 65-plussers voorrang bij de verhuur van veertien woningen in eigendom van de Duffelse Volkswoningen.

“We willen de kwetsbare groep van 65-plussers graag voorrang geven bij de verhuur van woningen die specifiek geschikt zijn voor oudere bewoners”, zegt schepen van huisvesting Joris De Pauw. “Het is zonde dat dergelijke woningen zouden worden toegewezen aan jongere gezinnen, terwijl er bij ouderen grote nood is aan dergelijke woningen.”

Door de goedkeuring van het lokaal toewijzingsreglement zullen de Duffelse Volkswoningen voor veertien woningen kunnen afwijken van de normale rangorde, en dus specifiek voorrang geven aan 65-plussers. De woningen bevinden zich langs de Merelstraat en de Mechelsesteenweg.

“De woningen waar we nu over spreken zijn specifiek ingericht om te voldoen aan de behoeften van 65-plussers. Door ervoor te zorgen dat zij ook in deze woningen terecht komen, zorgen we ervoor dat deze mensen langer zelfstandig kunnen wonen”, zegt schepen van seniorenbeleid Servaas De Vries. “Door deze voorrangsregel kunnen we 65-plussers in een maatschappelijk moeilijke positie aan de juiste sociale huisvesting helpen.”

Schepen De Pauw benadrukt dat deze maatregel niet tot gevolg heeft dat jonge gezinnen moeilijker aan een sociale woning zullen raken. “Sint-Katelijne-Waver beschikt over een mix van verschillende types sociale woningen. Wat we nu doen, is ervoor zorgen dat de juiste mensen in de juiste woning terecht komen. Dit past volledig in het huisvestingsbeleid dat we vanuit de gemeente willen voeren. We gaan er vanuit dat de Duffelse Volkswoningen dit toewijzingsreglement nu op korte termijn moet kunnen toepassen”, besluit schepen De Pauw.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar