Nieuws
Stadslogo Mechelen

maandag 6 augustus 2018 16:26 - Mechelen

433 niet-Belgen melden zich in Mechelen om hun stem uit te brengen bij de gemeenteraadsverkiezingen

Uiteraard kunnen ook niet-Belgen op 14 oktober 2018 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hiervoor moesten ze zich in Mechelen wel laten registreren in het Huis van de Mechelaar of via de website www. Vlaanderenkiest.be, ten laatste op 31 juli.

Men moet minstens 18 zijn op de dag van de verkiezingen, ingeschreven zijn in het bevolkingsregister of vreemdelingenregister op 1 augustus 2018 en niet geschorst of uitgesloten zijn van het kiesrecht (bijvoorbeeld wegens een veroordeling). Niet-Belgen van landen buiten de Europese Unie dienen vijf jaar ononderbroken legaal in België te wonen.

“Momenteel zijn er in Mechelen ongeveer 2100 stemgerechtigde EU-burgers en iets meer dan 2900 stemgerechtigde niet-EU-burgers. Er hebben zich 433 niet-Belgen bij stad Mechelen gemeld om op 14 oktober te komen stemmen: 287 niet EU-burgers en 146 EU-burgers”, stelt schepen van Burgerzaken Marc Hendrickx (N-VA).Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar