Nieuws
Regenboogvlag Duffel

woensdag 16 mei 2018 09:59 - Bonheiden

Bonheiden en Duffel hangen de regenboogvlag uit

Donderdag 17 mei is de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Die week hangt daarom ook de regenboogvlag aan het gemeentehuis van Bonheiden om hiervoor extra aandacht te vragen.

Met het hangen van de in het oog springende regenboogvlag wil de gemeente een teken van solidariteit met de holebi-en transgemeenschap geven. De lokale overheid wil er zijn voor iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Het blijft niet bij het hijsen van de regenboogvlag. Bonheiden zal het educatief pakket “Lou” verspreiden bij de gemeentelijke kleuterscholen. Het pakket bestaat uit een boek en verschillende spelletjes waarbij diversiteit op een realistische manier aan bod komt.

Ook in de gemeentelijke bibliotheek wordt er veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Naast het magazine ZiZo vind je er allerhande publicaties rond de thema’s “Transgender”, “Homoseksualiteit” en “Holebi”. Vorig jaar werden rond het thema “M/V/X” verschillende activiteiten georganiseerd in de bib in het kader van de jeugdboekenmaand.

Verder worden de inwoners via de gemeentelijke website doorverwezen naar de Holebifoon, het Transgender infopunt en Cavaria voor meer informatie.

Ook in Duffel wappert een week lang de regenboogvlag aan het gemeentehuis.

’De gemeente toont met een simpel gebaar dat ze begaan is met alle inwoners, ook met holebi’s en transgenders. Duffel wil tonen dat discriminatie op basis van geslacht, genderidentiteit en genderexpressie onaanvaardbaar is.” zegt burgemeester Marc Van der Linden.

Waarom 17 mei?

Op deze dag in 1990, achtentwintig jaar terug, haalde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit van haar lijst van geestesziekten. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de verdere strijd tegen holebifobie en transfobie.

Archieffoto: regenboogvlag in DuffelKlik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Tags

Commentaar