Nieuws
Logo Sint-Katelijne-Waver

maandag 12 februari 2018 22:03 - Sint-Katelijne-Waver

Inwoners Sint-Katelijne-Waver kunnen gemeenteraad herbeluisteren

Inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen de verslagen van de gemeenteraadszittingen herbeluisteren via de gemeentelijke website. Het systeem is erg gebruiksvriendelijk en geeft de inwoners een volledige inkijk op de werking van de gemeenteraad.

“De gemeenteraadszitting van maandag 5 februari 2018 werd opgenomen en ondertussen verwerkt tot een audioverslag. Burgers kunnen via onze webstek de openbare vergadering herbeluisteren. Zij kunnen de ganse opname horen, specifieke agendapunten herbeluisteren of er voor kiezen om bepaalde raadsleden aan het woord te horen. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk. je surft naar skw.be, klikt de vergadering aan die je wenst te herbeluisteren en klik op ‘herbeluister’”, aldus burgemeester Kristof Sels:

Het papieren verslag wordt afgeschaft en vervangen door dit audioverslag. “Het uittypen van het verslag was erg arbeidsintensief, dit is nu niet meer nodig. Maar we hopen ook dat dit audioverslag de inwoners meer uitnodigt om de gemeenteraadszitting te volgen”, gaat Sels verder. Ten laatste een week na de gemeenteraadszitting zal het audioverslag op het web staan. De verslagen van de vergaderingen worden vanaf nu gearchiveerd op de website. Later deze maand zullen ook de audioverslagen van de raadscommissies herbeluisterd kunnen worden.

Door de invoering van het audioverslag is de gemeente meteen klaar voor het nieuw decreet lokaal bestuur dat in 2019 ingaat.

foto: logo Sint-Katelijne-WaverKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar