Nieuws
bonheiden-logo

woensdag 10 januari 2018 22:36 - Mechelen

Bonheiden zit ver onder Vlaams gemiddelde van verkeersongevallen

In Bonheiden waren er in 2017 maar 39 ongevallen met lichamelijk letsel waarvan 32 lichte verwondingen. Dit komt neer op een gemiddelde van 2,5 ongevallen/ 1000 inwoners, het Vlaams gemiddelde ligt op 4,1 ongevallen/ 1000 inwoners. Er vielen dit jaar geen dodelijke slachtoffers.

Sinds de introductie van de nieuwe verkeersmaatregelen in 2016 blijft het aantal verkeersongevallen in Bonheiden stabiel.

De voornaamste oorzaken van ongevallen in de gemeente zijn:

- het niet verlenen van voorrang (9 ongevallen)
- (brom)fietsers die aangereden worden op het fietspad door een afslaand voertuig (8 ongevallen)
- bestuurders die controle verliezen van hun voertuig (5 ongevallen)
- kop-staartaanrijdingen (4 ongevallen)
- (brom)fietsers tegen opengaande passagiersdeur (3 ongevallen)
- voertuigen die afwijken van hun eigen rijstrook (2 ongevallen)
- ongeval tussen gebruikers van het fietspad (3 ongevallen)
- ongelukkige val (1 ongeval)
- verkeersagressie (1ongeval)
- overige (3 ongevallen)

Bij 2 ongevallen was er sprake van alcoholintoxicatie.

In totaal waren er dit jaar 14 fietsers betrokken bij een ongeval. Dit is een kleine verhoging ten opzichte van de 12 fietsers in 2016. Dit zou mee verklaard kunnen worden door de verhoging van het aantal fietsers in onze gemeente.

De meeste (28) ongevallen vielen voor op plaatsen waar men 70km/ u. mag rijden. 10 ongevallen vonden plaats in zone 50, er gebeurde maar 1 ongeval in zone 30.

De meeste ongevallen vonden plaats op de grote wegen, 11 ongevallen op de Rijmenamseweg, 8 ongevallen op de Putsesteenweg en 3 ongevallen op de Mechelsesteenweg. Het dorpscentrum van Bonheiden kende 4 ongevallen, 2 ongevallen door opengaande passagiersdeuren met (brom)fietsers en 2 ongevallen door afslaand verkeer op het kruispunt met de Muizensteenweg.

De mobiliteitsdienst van Bonheiden doet haar best om ongevallen te verhelpen en plaatst op het kruispunt met de Muizensteenweg een extra waarschuwingsbord.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Tags

Commentaar