Nieuws
inzamelactie Sociaal Huis

maandag 4 december 2017 22:29 - Mechelen

Start inzamelactie warme kledij in lokale dienstencentra en Sociaal Huis

Net als een warm onderdak heeft ieder kind warme kledij nodig in de winter. Het Sociaal Huis lanceert een inzamelactie van warme kleding voor kinderen tot 12 jaar. De actie loopt van 5 tot en met 22 december 2017.

Deze kledinginzamelactie wordt breed gedragen in Mechelen. De kleding kan namelijk worden afgegeven in de lokale dienstencentra Den Abeel, De Schijf, Den Deigem en het Sociaal Huis. Zo zijn er vier inzamelpunten in heel Mechelen. Het afgeven van de kledij is op deze manier gemakkelijker voor mensen die hun nog bruikbare kinderkleding een tweede leven gunnen.

Bij het verdelen van deze kledingstukken gebeurt er vooraf altijd een sociaal onderzoek. Enkel mensen die er recht op hebben komen in aanmerking. “Mensen met minder financiële middelen die moeite hebben om rond te komen zullen de kleding natuurlijk erg waarderen. Het gaat dan vaak om mensen met schulden die in begeleiding zijn bij ons. Hun kinderen mogen daar niet onder lijden. Daarom lanceren we deze extra warme actie” , zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

De afgeleverde kledingstukken dienen proper en in goede staat te zijn.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar