Nieuws
R6 N14

donderdag 9 november 2017 22:27 - Mechelen

Bouwvergunning werken kruispunt R6/N14 geschorst

De bouwvergunning van de werken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) momenteel uitvoert aan het kruispunt van de R6 met de N14 in Mechelen is geschorst. De werf moet dus tijdelijk stilgelegd worden. De komende dagen zal AWV met haar partners bekijken wat de verdere stappen zijn en hoe de heraanleg van het kruispunt zo snel mogelijk kan hervat worden.

Sinds september van dit jaar werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan een veiliger kruispunt van de R6 en de Liersesteenweg (N14). De bouwvergunning van deze werken werd nu echter bij uiterst dringende noodzakelijkheid geschorst door een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De procedure werd gestart naar aanleiding van een individueel onteigeningstraject.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de beslissing van de Raad vanzelfsprekend volgen. Op korte termijn zullen er enkel nog werken uitgevoerd worden om de werf (verkeers)veilig en ordentelijk achter te laten. Zo zullen de tijdelijke ingrepen voor de omleiding van de Otterbeek opgeheven worden en zal de aannemer de afwatering van de nieuw aangelegde hellingen in orde brengen om te vermijden dat huizen in de buurt van het kruispunt met wateroverlast te kampen krijgen.
Het Agentschap Wegen en Verkeer overlegt met de partners betrokken bij dit project over de verder te nemen stappen en hoe de aanleg van het verkeersveiliger kruispunt zo snel mogelijk kan hervat worden.

foto: copyright AWVKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar