Nieuws
De Bie Geypen speeltuin Tivoli

woensdag 11 oktober 2017 16:53 - Mechelen

[AUDIO] Nieuwe speeltuin voor Tivolipark

De speeltuin in het Tivolipark werd voor een groot deel vernieuwd. De aanpassingen gebeurden in samenspraak met kinderen uit de buurt.

“De oude speeltuigen in het Tivolipark waren dringend aan vervanging toe”, zegt schepen van Natuur en Groen Marina De Bie (Groen). “Daarom hebben we de speeltuin een grondige make-over gegeven en voorzien van duurzame speeltoestellen waarop de kinderen zich naar harten lust kunnen uitleven.”

“Jaarlijks krijgen wij 12.000 geregistreerde kinderen op bezoek. Dat zijn kinderen die hier in groep, bijvoorbeeld met de klas, komen spelen. Maar natuurlijk ligt het totale aantal bezoekers nog een heel stuk hoger. Het was dan ook hoog tijd om hen een mooie nieuwe speeltuin te geven. De oude speeltuigen kregen overigens een tweede leven in het verblijf van de geitjes.”

Speeltuin ontworpen in samenspraak met kinderen

In de vernieuwde speeltuin werden onder meer twee boomhutten gebouwd die verbonden zijn met een touwentunnel van ruim zes meter. De figuren Spotter en Kadodder werden hierin verwerkt. Daarnaast werden er onder andere ook een boomparcours, een vogelnestschommel en een 25-meter lange kabelbaan voorzien voor de jongste Mechelaars.

“De populariteit van Tivoli is er de laatste jaren sterk op vooruit gegaan”, weet schepen van Jeugd Greet Geypen (Open VLD). “Daarom hebben we bij de vernieuwing van de speeltuin ook ons oor te luister gelegd bij de kinderen uit de buurt. Zij kwamen bijvoorbeeld met het idee voor de kabelbaan. De kinderen krijgen zo echt een speeltuin op maat, wat het spelen nog leuker maakt. Eerder dit jaar openden we ook al de speelpleintjes in het Pennepoelpark en het Hovenierspark. Hiermee willen we spelen in de natuur echt wel aanmoedigen.”

De make-over van de speeltuin in het Tivolipark brengt een investering van zo’n 75.000 euro met zich mee.

Audioreactie Marina De Bie, schepen van Natuur en Groen

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar