Nieuws
Eneco - BS De Spreeuwen

dinsdag 10 oktober 2017 13:50 - Mechelen

Mechelse ENECO leert kinderen basisschool De Spreeuwen over duurzame energie

Voor het eerst kunnen leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar in het hele land lessen krijgen rond duurzaamheid.

Het initiatief gaat uit van energieproducent en -leverancier Eneco, die eigen werknemers als ambassadeur uitstuurt naar Vlaamse en Waalse scholen die zich inschrijven. Op die manier hopen ze kinderen bewust te maken van het belang van duurzame energie voor onze planeet. De primeur was weggelegd voor basisschool De Spreeuwen in Mechelen.

Wat is energie? Waar komt het vandaan? Waarom is duurzame energie belangrijk? Hoe kunnen we energie besparen en hoe kunnen we in de toekomst allemaal duurzame energie gebruiken? Het zijn maar enkele vragen die behandeld worden in de lessen rond duurzaamheid. Om te kunnen evolueren naar een toekomst zonder energieverspilling en milieuvervuiling, is bij de toekomstige generatie een juiste ingesteldheid nodig. Daarom biedt Eneco nu gratis lessen over duurzaamheid aan.

“Voor kinderen is energie vaak een zeer vaag begrip. En duurzame energie al helemaal. Daarom willen we zeer concreet aantonen wat energie betekent in hun leven en hoe duurzame energie hun toekomst beter kan maken. We moeten samen aan een toekomst van 100% duurzame energie bouwen en de energielessen zijn onze manier om hieraan mee te helpen. We hebben de kennis in huis omdat we bij Eneco dagdagelijks met duurzame energie bezig zijn, we hebben de middelen en we hebben een heel pak enthousiaste werknemers die staan te springen om voor de klas te staan. We zouden dus gek zijn om dit niet te delen met onze omgeving. Kinderen zijn onze toekomst, het is belangrijk dat we hen ambassadeurs voor klimaatverandering maken.”, vertelt Silke De Bouw, Communications Manager bij Eneco.

Creatief
Eneco is als energieproducent- en leverancier gespecialiseerd in groene energie. Daarom deed ze binnen de organisatie een oproep en boden meer dan 40 medewerkers zich spontaan aan om les te gaan geven over duurzame energievormen. Uiteraard heeft CEO Christophe Degrez enthousiast vanmorgen zelf de eerste les in Mechelen gegeven. Leerkrachten of schooldirecteurs kunnen ervoor kiezen om gratis een getrainde lesgever twee uur voor de klas te zetten met interactief materiaal. In de toekomst worden de lessen ook opengesteld voor iedereen, zodat leerkrachten zelf aan de slag kunnen gaan met behulp van een handleiding.

“We willen kinderen warm maken voor duurzame energie met filmpjes, energizers en quizzen. Maar we willen hen ook laten nadenken over hoe we mensen vandaag kunnen overtuigen dat duurzame energie belangrijk is. Kinderen zijn bijzonder creatief. Wie weet wat we van hen nog kunnen leren?”, besluit de CEO van ENECO België, Christophe Degrez.

Foto: Eneco BelgiëKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar