Nieuws
Goal! The Football Experience

donderdag 16 februari 2017 21:43 - Mechelen

Grootste voetbalexpo ter wereld strijkt neer in Mechelen

In de Mechelse Nekkerhal kan je tot en met 30 april naar ‘Goal! The Football Experience’. Het is de grootste voetbalexpo ter wereld en was eerder te bezichtigen in onder andere Moskou en Istanbul.

‘Goal! The Football Experience’ is een ervaringsgerichte en interactieve expo gewijd aan het wereldvoetbal van vroeger en nu. Het biedt de bezoekers een ongeziene collectie aan originele items en memorabilia. Bijvoorbeeld de trofeeën van het Wereldkampioenschap of de Champions League en shirts van Beckham, Cristiano Ronaldo en Ibrahimovic. Het meest waardevolle stuk is echter de oudste voetbal ter wereld.

De expo neemt de bezoekers mee op een trip langs de meest legendarische momenten uit de voetbalgeschiedenis en plaatst hen er ook middenin. Zo ervaar je die momenten alsof je er zelf bij was. Bezoekers kunnen ook hun eigen ‘Dream Team’ samen stellen en het daarmee opnemen tegen de computer.

Belgisch luik en ‘Fun Zone’

Speciaal voor de doortocht in België werd er een groot Belgisch luik aan de expo toegevoegd. Hier is een zone waarin de historiek van de Rode Duivels belicht wordt en kregen ook alle ploegen uit Eerste Klasse A én B, waaronder dus ook KV Mechelen, een plekje. In de ‘Fun Zone’ kan je je uitleven op uitdagende voetbalattracties of aan de kickertafels of computergames. Achteraf kan je nakaarten in het Sportcafé.

Verder biedt ‘Goal! The Football Experience’ ook nog heel wat andere activiteiten. Vanaf half maart kan je bijvoorbeeld naar een unieke fototentoonstelling van de Red Flames. Vanaf 5 maart zal de legendarische commentator Joske Willems drie zondagen lang mensen uit de voetbalwereld uitnodigen en Gilles De Bilde zal voetbalinitiaties geven aan jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar.

Audioreactie Imke Courtois, Red Flame:

Audioreactie Davy Gillis:

Audioreactie Jos Willems:

Voor meer info kan je terecht op de website http://www.goal-belgium.be/ of de Facebook-pagina.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar