Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Boom

Nieuws uit Boom

Bushalte Emile Vanderveldestraat verhuist

Vanaf 27 juni zal de bushalte van De Lijn in de Emile Vanderveldestraat in Boom verhuizen naar de rotonde.

Beleidsevaluatie kinderkansarmoede Boom

De kinderkansarmoede is hoog in Boom – dat bleek onlangs nog toen Kind en Gezin de nieuwe cijfers bekendmaakte. De voorbije jaren werden in Boom al heel wat initiatieven ontwikkeld om kinderen, ouders, gezinnen en andere opvoedingsondersteuners bij te staan.

Werken asbeststort kleiputten Terhagen stilgelegd

Het voormalige asbeststort in de Kleiputten van Terhagen wordt op Bevel van de Burgemeester omheind en tijdelijk, plaatselijk afgedekt.

[VIDEO] 3de editie Resto a l’Eau groot succes

De weergoden waren de 3de editie van Resto a l’Eau in Boom goed gezind. Het eten werd gesmaakt en de sfeer was top.

Provincie Antwerpen en gemeentebestuur Boom ondersteunen Braxgata Hockey Club

De Boomse gemeenteraad heeft op 20 juni besloten om de overdracht van de topsporthal naar de gemeente voor te bereiden. Op de provincieraad van 27 juni is het punt van de herschikking van de eigendommen ook geagendeerd.

Afsluiting straten voor 24ste Ronde van Boom achter derny’s

Op vrijdag 21 juni rijden de derny’s opnieuw door het centrum van Boom. Deze traditionele wielerwedstrijd wordt al voor de 24ste maal georganiseerd door de Rupelspurters Boom, in samenwerking met het Lokaal bestuur.

Ontwerp mee nieuw speelterrein voor Vlierlaan

Maken jouw (klein)kinderen of jijzelf misschien gebruik van het speelterrein in de Vlierlaan? Dat komt goed uit, want de gemeente Boom wil dit graag verbeteren en vraagt jouw advies.

Afbraak en opbouw Tomorrowland 2019: De Schorre beperkt toegankelijk

Het festival Tomorrowland vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli en van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli. Tijdens de opbouw en afbraak is het domein De Schorre beperkt toegankelijk tot 12 augustus.

Symfonieorkest Vlaanderen vormt muzikale hart van festival Lekker Klassiek

Symfonieorkest Vlaanderen zal dit jaar het muzikale hart vormen van de derde editie van het festival Lekker Klassiek in de Schorre in Boom. Naast diverse vormen van klassieke muziek pakt het festival dit jaar ook uit met een musicalconcert. Voor dit unieke musicalconcert staat Symfonieorkest Vlaanderen onder de muzikale leiding van musicalmaestro Dirk De Caluwé.

Reuzenkameel ‘Chamôh’ maakt een wandeling door Boom

Eén van de blikvangers dit jaar aan Theater aan Twater is de reuzenkameel van Chamôh. Op zaterdag 22 juni trekt die door het centrum van Boom.