Na de gemeenteraadsverkiezingen kwamen N-VA en Vooruit in Rumst tot een coalitie. Nu is ook de verdeling van de bevoegdheden binnen het college van Burgemeester en Schepenen bekend.
Jurgen Callaerts (N-VA) neemt terug de burgemeesterssjerp op, net als de algemene coördinatie, burgerzaken, veiligheid, personeel, communicatie, IT en AGB. Zijn partijgenoot Geert Antonio legt zich net als de vorige legislatuur toe op openbare werken en mobiliteit en vult dit aan met de bevoegdheden financiën en erediensten.
An Van Dessel (N-VA) en Kenneth Heylen (N-VA) zijn de nieuwkomers in het college. An Van Dessel telt onderwijs, buitenschoolse kinderopvang, sport en feestelijkheden tot haar bevoegdheden en vanaf 2028 ook lokale economie. Omgeving, patrimonium, jeugd, land- en tuinbouw en juridische zaken zullen tot het domein van Kenneth Heylen behoren.
Els Devlies (N-VA) neemt van 2025 tot en met 2027 terug toerisme en lokale economie op, samen met cultuur, bibliotheek en erfgoed. Christine Jacobs (Vooruit) vervoegt opnieuw het college van burgemeester en schepenen en dit met de bevoegdheden wonen, ontwikkelingssamenwerking & duurzaamheid en dierenwelzijn. Binnen haar bevoegdheid sociaal beleid wordt ze voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.
Na drie jaar neemt Bart Peeters (Vooruit) het schepenambt over van Els Devlies. Dit leidt tot enkele verschuivingen van bevoegdheden. Bart Peeters wordt van 2028 tot en met 2030 voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst en richt zich verder tot zijn bevoegdheden sociaal beleid, wonen en dierenwelzijn. De bevoegdheden van Christine Jacobs wijzigen dan naar cultuur, bibliotheek, toerisme, erfgoed, ontwikkelingssamenwerking & duurzaamheid. An Van Dessel vult in 2028-2030 haar bevoegdheden uit 2025-2027 aan met lokale economie.
Op 5 december 2024 vindt de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad plaats.