Nieuws

dinsdag 11 juni 2019 17:43 - Mechelen

Stad trekt 242 000 euro uit voor subsidies Mechels Jeugdwerk

Het stadsbestuur keurde 11 subsidie dossiers goed die werden ingediend voor het verbeteren en renoveren van jeugdwerkinfrastructuur en kent verschillende Jeugdverenigingen in totaal een toelage van 242 000 euro toe.

Voorwaarden
Voor Mechelse jeugdverenigingen  is er een subsidiereglement ‘ter betoelaging van renovatiewerken aan of nieuwbouw van jeugdlokalen’. Binnen dit kader kunnen jeugdverenigingen een dossier indienen bij de stad Mechelen. Dit jaar werden er 11 dossiers ingediend.

De subsidies worden toegekend naargelang de prioriteit van de uit te voeren werken. Wanneer er ingrepen nodig zijn voor de veiligheid van de jeugdlokalen dan voorziet de stad een tussenkomst van 75 procent met een maximum van 50 000 euro. Voor kleinere renovaties komt de stad voor 75 procent of 50 procent tussen afhankelijk van de uit te voeren werken.

De jeugdverenigingen die een toelage krijgen zijn Chiro Coloma, Chiro Libertus en J@M, Scouts St. Gummarus en Gidsen OLV, Speelplein Weyneshof, Chiro Heffen, Chiro Leest- jongens, Chiro XL, Scouts en Gidsen Sint Katrom, KSA Ter Hert en Jeugdhuis Joppe.

Werken
Deze subsidies gaan onder andere naar nieuwbouw, schilderwerken, herstellingen binnen en buitenaanleg, prefabs, gaskachel, sloop gebouwen maar ook het verwijderen van asbest is een belangrijke ingreep die  mee gesubsidieerd wordt door de stad. De  jeugdverenigingen staan in voor de coördinatie van de werken. Zo zoeken ze zelf een aannemer en volgen ze de werken zelf op. 

Noodzakelijk
“Deze toelagen zijn verantwoord en noodzakelijk opdat  jeugdverenigingen op een veilige manier gebruik kunnen blijven maken van hun lokalen”, zegt Jeugdschepen, Abdrahman Labsir (Open Vld).

“Binnen het jeugdwerk zetten vele mensen zich  immers dagelijks belangeloos in  en bieden ze kansen aan kinderen en jongeren om zich verder te ontwikkelen. Door deze subsidies creëren we naast veilige infrastructuur voor jeugdverenigingen ook ademruimte  voor het jeugdwerk om onder andere het project ‘Jeugdwerk voor Alleman’ verder uit te bouwen. Zo vormen ze een mooie brug naar maatschappelijk kwetsbare jeugd.”   Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar