Nieuws

woensdag 5 juni 2019 21:11 - Willebroek

Gemeente Willebroek koopt terrein voor nieuw containerpark

Dinsdag  werd de gemeente Willebroek officieel eigenaar van een terrein aan de Brownfieldlaan in Willebroek-Noord. Op dit perceel van om en bij de 7.000 m² zal in 2020 het nieuwe containerpark van de gemeente openen.

Het nieuwe containerpark wordt in de loop van volgend jaar in gebruik genomen en is één van de speerpunten in de herbestemming van de site Willebroek-Noord.

“Het huidige recyclagepark aan de Boomsesteenweg werd te krap en een uitbreiding was noodzakelijk. De nieuwe locatie is maar liefst twee keer zo groot. Zo kunnen we het park overzichtelijk inrichten en zorgen voor een vlotte toegang en doorstroom. Ook de rechtstreekse ontsluiting via de A12 zorgt voor een betere bereikbaarheid. Bovendien willen we het de gebruikers zo comfortabel mogelijk te maken. Zo zullen alle containers in de bodem worden ingewerkt, zodat het afval niet meer over de containerrand moet getild worden”, stelt Maaike Bradt, Willebroeks schepen voor Milieu.

De uitbating van het nieuwe containerpark blijft in handen van intercommunale IVAREM.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar