Nieuws

maandag 3 juni 2019 21:35 - Mechelen

97-jarige Maria vliegt parapente in Technopolis

Vandaag maakte de 97-jarige Maria Vermuyten haar eerste parapente-sprong. Zo werd ze niet alleen de oudste parapenter in België, maar meteen ook de oudste virtuele paraglider ter wereld. Want Maria maakt haar droom – die kadert in het What Matters to You-initiatief – waar met de hulp van de VR-Parapente van Technopolis.

Door de lucht zweven. Het was al jaren een droom van de 97-jarige Maria Vermuyten uit Kampenhout. Die kon ze, op maandag 3 juni, eindelijk waarmaken dankzij Technopolis en woonzorghuis Ambroos. Zij sloegen de handen in elkaar in het kader van het What Matters to You-project – een van oorsprong Noors initiatief dat zich richt op de persoonlijke wensen van de patiënt (what matters to you) in plaats van zijn medische noden (what matters with you).

Kinderdroom komt uit in Technopolis
Vorig jaar zag Maria, die dagelijks naar het dagverzorgingscentrum van WZH Ambroos komt, voor de allereerste keer in haar leven de zee dankzij What Matters to You. “Dit jaar wilde ze een kinderdroom waarmaken: vliegen”, vertelt haar kinesitherapeut Koen Verlinden. “Maar parachutespringen of paragliding is niet alleen financieel en praktisch moeilijk te regelen, het is ook medisch niet vanzelfsprekend voor een oudere patiënt. Gelukkig kwam Technopolis ter hulp: hun VR-parapente biedt een levensechte vlucht, zonder risico’s.”

Oudste virtuele paraglider
Met haar sprong werd de 97-jarige Maria niet alleen de oudste parapenter van België. Omdat ze haar vleugels uitsloeg met behulp van de Technopolis VR-parapente, werd ze ook de oudste virtuele paraglider ter wereld.

“Onze VR-parapente is een technologisch pareltje waarmee je niet alleen een virtuele duikvlucht neemt, maar ook letterlijk de lucht in gaat: een grijparm heft het harnas waarin je met je VR-bril zit op”, omschrijft Ester Blockx, Sales & Marketing Director van Technopolis. “Je vliegt over een landschap met watervallen en bergtoppen en voelt ook de wind. De virtuele bewegingen komen 100% overeen met de werkelijke. We gebruiken dan ook geen standaard VR-headset, maar wel de laatste nieuwe versie met de beste resolutie.”Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar