Nieuws

zondag 26 mei 2019 13:20 - Boom

Verkeerspark voor Boomse basisscholen

Dinsdag vindt het jaarlijkse verkeerspark plaats in de wijk rondom de Viooltjesstraat, een organisatie van de preventiedienst, in samenwerking met de dienst mobiliteit, jeugddienst, straathoekwerk, technische dienst en de lokale politiezone Rupel.

De 5 Boomse lagere scholen nemen deel met 8 klassen, goed voor 152 leerlingen.

Het verkeerspark is het “praktijkexamen” voor alle zesde leerjaren, nadat ze eerst een theoretische les en een toets kregen. Op het verkeerspark zelf worden de fietsen gecontroleerd, krijgen de leerlingen een demonstratie van de dode hoek, nemen ze deel aan het levend verkeerspark en moeten ze ondertussen ook nog 5 praktische behendigheidsproeven zoeken in de omliggende straten en dit alles op punten.

Hiermee willen de gemeente deze specifieke groep van jongeren, die steeds meer alleen op de weg gaan en volgend schooljaar ook vaak met de fiets naar school zullen gaan, behendiger en weerbaarder in het verkeer te maken.

Alle leerlingen die 80% of meer behalen op deze testen zullen nog een diploma krijgen en iedereen krijgt nog een cadeautje voor het einde van het schooljaar.

Foto: gemeente BoomKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar