Nieuws

dinsdag 21 mei 2019 16:33 - Mechelen

Auto bijna door trein aangereden

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde maandagvoormiddag een controleactie uit, die gericht was op het onwettig oversteken van spoorwegovergangen. De actie vond plaats aan de Bankstraat in Hombeek. Bestuurders die de overweg opreden zonder dat deze vrij was, slagbomen in beweging, de rode knipperlichten of het belsignaal negeerden, werden maximaal onderschept en geverbaliseerd.

Volgens de woordvoerder van de politie was het bedroevend om vast te stellen hoeveel bestuurders er gevaarlijke risico’s namen.

In totaal werden 8 bestuurders geverbaliseerd voor het blokkeren van de overweg door het volgen van de aanwezige file. Twee vrachtwagenchauffeurs, met een oplegger maximum toegelaten massa 44 ton, blokkeerden eveneens de overweg. Voor een bestuurder liep de overtreding bijna fataal af. De chauffeur stond stil in het midden van de overweg toen het belsignaal in werking trad en de slagbomen naar beneden gingen. Omwille van de file kon de man niet meer vooruit, noch achteruit met zijn voertuig. Hij wist op het nippertje een ongeval te voorkomen door al slalommend tussen de slagbomen de overweg te verlaten om enkele seconden later een volle passagierstrein te zien voorbij razen.

Alle bestuurders die halt hielden op de overweg werden geverbaliseerd en ontvingen een boete van 58 euro. Volgens de wegcode mag je de overweg niet oprijden wanneer deze niet volledig vrij is.

Tijdens deze controleactie werden ook 17 bestuurders geverbaliseerd voor het gebruik van hun gsm tijdens het rijden en 14 chauffeurs voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een chauffeur die stilstond op het fietspad ontvangt eveneens een proces-verbaal.

Korpschef lokale politie Mechelen-Willebroek, Yves Bogaerts: “Met deze controle willen we bestuurders niet enkel verbaliseren, maar vooral sensibiliseren de verkeersregels strikt na te leven. Weggebruikers moeten er zich van bewust zijn dat een inbreuk op een overweg kan leiden tot ernstige verkeersongevallen.”

De politie kondigt alvast aan dat er meer soortgelijke acties zullen volgen.

foto: InfrabelKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar