Nieuws

vrijdag 10 mei 2019 10:38 - Mechelen

Mechelen lanceert toeristische nieuwigheid: Bourgondische combiwandeling

Voortaan is er bij Visit Mechelen ook een bourgondische combiwandeling te boeken: een combinatie van een bezoek aan het Museum Hof Van Busleyden en het beste uit de Bourgondische groepswandeling. Zo treden bezoekers op maar twee uur tijd in de voetsporen van zowel Hiëronymus van Busleyden als Margareta van Oostenrijk.

Inwoners die iets willen doen in eigen stad of toeristen van buitenaf kunnen in Mechelen kiezen tussen een waaier aan activiteiten. Het laatste jaar zet Visit Mechelen daarbij in op het Bourgondisch verleden van Mechelen. Het Museum Hof van Busleyden en de gegidste Bourgondische groepswandeling door de binnenstad zijn twee topactiviteiten in die categorie. Al moeten toeristen vaak kiezen tussen één van die twee activiteiten.

“Met de nieuwe Bourgondische combiwandeling komen we tegemoet aan de noden van bezoekers die niet zo veel tijd hebben of zo veel mogelijk van Mechelen willen ontdekken op één dag”, aldus schepen van Toerisme Björn Siffer (Groen).

Bourgondisch tijdperk 
De Bourgondische groepswandeling neemt bezoekers sinds juni 2018 op sleeptouw in de historische binnenstad van Mechelen. Dankzij de levendige verhalen en leuke anekdotes van de gids hebben figuren als Keizer Karel of Margareta Van Oostenrijk na deze tocht geen geheimen meer. Er zijn kortere en langere lussen. Bezoekers wandelen langs Bourgondische paleizen, historische kerken, houten gevels en rijk versierde gildehuizen uit het Bourgondisch tijdperk, zo’n 500 jaar geleden, toen Mechelen de hoofdstad van de Nederlanden was.

Bourgondische wandeling

Dit nieuw concept, de Bourgondische combiwandeling, combineert een deel van het parcours van de Bourgondische groepswandeling met een bezoek aan het Museum Hof van Busleyden. Beide onderdelen duren één uur, waardoor bezoekers dus op twee uur tijd het beste van het Bourgondisch verleden van Mechelen gezien hebben. Tijdens deze wandeling ontdekken bezoekers zowel de rijke geschiedenis als enkele architecturale parels, zowel binnen als buiten. De gegidste rondleiding begint bij de muurschilderingen in het Schepenhuis, waarna de wapenschilden in de Sint-Romboutskathedraal, het paleis van Margareta van York en het paleis van Margareta Van Oostenrijk aan bod komen. Het parcours gaat verder via de Golden Boy op het Margaretaplein en de muurschilderingen in de Sint-Janskerk om vervolgens uit te komen bij het stadspaleis van Hiëronymus van Busleyden. Ten slotte neemt de gids de bezoekers mee naar vier iconische kunstwerken in het Museum Hof van Busleyden, waar de gegidste rondleiding eindigt. Bezoekers kunnen met hun toegangsticket nadien nog heel de dag het museum vrij bezoeken. De combiwandeling is nu al te reserveren bij Visit Mechelen. Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar