Nieuws
Politiezone Mechelen-Willebroek

donderdag 9 mei 2019 12:17 - Mechelen

13-jarige handtasdief opgepakt

Dinsdagvoormiddag ontving de politie een melding van een handtasdiefstal aan de Ganzendries in Mechelen. De handtas van een 59-jarige vrouw werd er gestolen toen ze zich klaarmaakte om te vertrekken met de fiets. De dader ging er te voet vandoor.

Het slachtoffer liep achter de vluchtende dader achterna, en maande een voorbijgangster aan de jonge dader tegen te houden. De 52-jarige vrouw ondernam een poging om hem te stoppen door hem vast te grijpen. Ze incasseerde echter enkele klappen en de verdachte kon na wat duw- en trekwerk ontkomen. Hierbij liet hij wel de handtas achter.

Korte tijd later kon een hondenpatrouille in de Veluwestraat een jongeman, die voldoet aan de persoonsbeschrijving, oppakken. De 13-jarige, die merkelijk zenuwachtig was, gaf de feiten toe. Hij werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De jongen wordt voorgeleid bij de jeugdrechter.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar