Nieuws

dinsdag 9 april 2019 06:24 - Mechelen - Willebroek

Politie voert gerichte actie tegen overlast

Tijdens de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 april 2019 voerde lokale politie Mechelen-Willebroek een controleactie uit in 7 horecazaken binnen de politiezone. De actie was gericht op overlastgevoelige plaatsen.

De afgelopen maanden kreeg de politie namelijk meldingen van onder meer gebruik en verkoop van drugs, wildplassen, vechtpartijen, illegale vreemdelingen, diefstallen en dronkenschap. De actie had dus vooral oog voor dit soort overlast. De politie Mechelen-Willebroek kreeg bij deze actie de steun van de federale politie met drugshonden.

In totaal werden 75 personen aan een grondige controle onderworpen. 47 onder hen zijn bij de politie gekend voor eerder gepleegde feiten.

Bij de controle werd het volgende vastgesteld:
– Negen bezoekers hadden een (kleine) hoeveelheid drugs (hasj, cannabis of cocaïne) op zak en kregen hiervoor een proces-verbaal. De drugs werden in beslag genomen.
– Drie bezoekers werden bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en overgebracht naar het commissariaat.
– Een bezoeker was in het bezit van een verboden wapen (mes), dat in beslag werd genomen.
– Twee bezoekers stonden geseind in een gerechtelijk dossier en werden overgebracht naar het commissariaat.
– Twee uitbaters ontvangen een proces-verbaal voor het ter beschikking stellen van een lokaal om druggebruik te vergemakkelijken.
– Drie processen-verbaal werden opgesteld voor een inbreuk op de horecavergunning.
– Een persoon werd geverbaliseerd voor zwartwerk.
– Een zaakvoerder werd geverbaliseerd voor het te werk stellen van personeel zonder arbeidscontract. (zwartwerk)

De lokale politie Mechelen-Willebroek in de toekomst meer van deze controleacties uitvoeren om de overlast aan te pakken enerzijds en de leefbaarheid tussen bewoners en bezoekers van de buurten te behouden anderzijds.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar