Nieuws
bibliotheek Boom

donderdag 14 maart 2019 13:29 - Boom

Boomse kinderen verhuizen boeken

Van 18 maart tot en met vrijdag 5 april zal de bibliotheek van Boom gesloten zijn omwille van de verhuis naar de Windstraat.

Het bib-team verwelkomt je nog graag in de bibliotheek in de Antwerpsestraat tot en met zaterdag 16 maart. Je vindt er nog de volledige collectie en de publiekscomputers. Leen tijdens de laatste week zoveel materialen als je dragen kan. Vanaf 18 maart start de verhuis van de collectie en de computers.

De Grote Boekenslinger
Meer dan 40 000 bibmaterialen (boeken, cd’s, dvd’s, kranten, tijdschriften, …) moeten ingepakt en verhuisd worden. Om de verhuis in gang te zetten krijgt het bib-team hulp van de Boomse lagere scholen: 17 klassen van Boom Park, De Kade, De Reuzenboom en Hoeksteen zullen mee de handen uit de mouwen steken. Meer dan 300 leerlingen vormen een boekenslinger en brengen zo eigenhandig de boeken van de oude naar de nieuwe bib. Maandag 18 maart om 10u verzamelen al deze kinderen aan de bibliotheek in de Antwerpsestraat: daar krijgen ze van het bib-team elk een boek. In optocht gaan we dan allemaal in een lange slinger naar de nieuwe bib in de Windstaat, waar de boeken alvast op hun plek in de nieuwe bib worden gezet. Muzikale omlijsting wordt live verzorgd door accordeonist Joachim Gys.

De boekenslinger is een grote hulp voor het bib-team en de verhuisfirma: zo moeten zij niet alle boeken zelf verhuizen. Bovendien kunnen onze jongste lezers dan al met eigen ogen zien waar ze de nieuwe bib precies zullen terugvinden vanaf zaterdag 6 april.

zaterdag 6 april en zondag 7 april 2019: Feest!
Vanaf 6 april ben je van harte welkom in de nieuwe bib in de Windstraat 6. De openingsuren worden uitgebreid, alle info hierover vind je vanaf eind maart op de website van de bib.

Vragen over je uitleentermijn of je geleende materialen? Stuur een mailtje naar bibliotheek@boom.be.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar