Nieuws
DongelbergprijsObelix

dinsdag 12 maart 2019 21:25 - Mechelen

Leerlingen COLOMAplus behalen brons in chocoladewedstrijd

Leerlingen van 6 Bakkerij COLOMAplus behaalden een mooie derde plaats met een chocolademontage in de vorm van Romeins wapenschild en helm.

Le Chêneau (Dongelberg) organiseert voor de 27ste keer de European Chocolate Contest, een onmisbaar evenement voor leerling-chocolatiers. De competitie, bedoeld voor meisjes, vindt jaarlijks plaats elke zondag na carnaval. Studenten van verschillende Belgische hotelscholen en andere Europese landen tonen hun jurycomposities aan het publiek. Er zijn 2 categorieën, 1 voor ‘amateurs’, en 1 voor professionelen tot 25 jaar. Het thema van dit jaar was ‘Rome en de Romeinen’.

De jury brengt prestigieuze namen uit de Belgische chocoladewereld samen; dit jaar waren dit Daniel Stallaert, creatieve chocolatier bij Leonidas, Jean Philippe Darcis, chocolatier en ambassadeur van de Belgische chocolade, Ymke Buelens, technisch adviseur patisserie bij Puratos en prof. dr. Lieve van Hoof, professor Grieks-Romeinse oudheid UGent.

Drie meisjesstudenten van COLOMAplus namen vrijwillig deel: Iris Galiot en Stefanie De Meyer van het 6de jaar Bakkerij en Kayley Kerckhofs van 7 Bakkerij. De leerlingen ontwierpen en maakten de werkstukken zelfstandig op school. Ze kwamen zelfs in de krokusvakantie hun montagestukken afwerken! Iris en Stefanie maakten een montagestuk met wapenschild en helm, Kayley maakte een Obelix uit chocolade.

Het prachtige montagestuk van Iris en Stefanie was goed voor een mooie derde plaats en dus brons. Kayley behaalde de vijfde plaats. Iris en Stefanie kregen een mooie bronzen beker mee naar huis, chocolade en pralines van de sponsors en kunnen een tweedaagse workshop bij grondstoffenproducent Puratos volgen in de loop van de maand augustus 2019 om zich verder te professionaliseren als chocolatier.

‘We zijn trots op het vrijwillige engagement van deze drie leerlingen uit onze afdeling Bakkerij! Ze hebben interessante feedback gekregen van de jury en kunnen dus in volgende edities een hogere plaats proberen te halen! COLOMAplus mag fier zijn dat we ons in deze competitie durven meten’, aldus coach Paul Collijs.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar