Nieuws

dinsdag 12 maart 2019 16:33

Katelijns trio op kieslijsten Open Vld

Tom Ongena (1e opvolger Vlaams Parlement), Ronny Slootmans (13e Kamer) en Lore Roelandts (24e Vlaams Parlement) staan op Open Vld-kieslijsten 26 mei.

Op de Open Vld-lijsten voor de parlementsverkiezingen staan 3 Katelijnse liberalen. “Met Tom Ongena, Ronny Slootmans en Lore Roelandts levert onze afdeling een sterk team af,” zegt lokaal Open Vld-voorzitter Guy Henderickx. “Het is een bekroning van het schitterende resultaat dat we hebben behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.” Open Vld boekte met haar kartelpartners sp.a en SKW+ een winst van bijna 7% en was daarmee dé grote winnaar van 14 oktober in Sint-Katelijne-Waver.

Tom Ongena, voormalig eerste schepen van Sint-Katelijne-Waver en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen, wordt eerste opvolger voor het Vlaams Parlement. “Een hele eer,” zegt Tom Ongena. “De eerste opvolgersplaats is een topplaats en biedt een reëel perspectief op een zitje in het Vlaams parlement. Dat de partij deze plaats aan mij toekent, is de verdienste van het hele team dat bij de gemeenteraadverkiezingen een zeer sterke score behaalde.” Ongena hoopt dat hij effectief kan gaan zetelen in het parlement. “Na bijna 40 jaar wordt het tijd dat onze gemeente nog eens een stem krijgt in het parlement. Een stem die ik luid zal laten klinken als ik daartoe de kans krijgt.”

Voormalig schepen Ronny Slootmans staat op de 13de plaats van de Kamerlijst van Open Vld. Bij de gemeenteraadskiezingen haalde hij een sterke persoonlijke score. “Als voormalig nationaal voorzitter van Jong Vld draag ik mijn partij al jarenlang een warm hart toe. De verkiezingen van 26 mei zijn belangrijk voor de toekomst en de welvaart van ons land. Daarom wil ik mijn partij mee een duw geven richting een sterke score in onze provincie,” zegt Slootmans.

Ook het jongste gemeenteraadslid van Open Vld, Lore Roelandts, staat op de lijst: plaats 24 voor het Vlaams Parlement. Ook zij haalde een sterke score bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Het is de eerst keer dat ik deelneem aan parlementsverkiezingen. Na de mooie campagne van oktober heb ik de smaak te pakken en wil ik mijn partij helpen om ook bij de parlementsverkiezingen goed te scoren,” zegt Roelandts. Met haar 21 jaar is ze de jongste Open Vld-kandidaatop 26 mei in onze provincie.

Open Vld heeft de ambitie om zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement een extra zetel te winnen. “Met dit sterke Katelijnse blauwe trio doen we onze duit in het zakje,” zegt een tevreden voorzitter Guy Henderickx. “Ik ben ervan overtuigd dat we op 26 mei opnieuw sterk zullen scoren in onze gemeente en daarmee onze partij in de hele provincie een duw in de rug geven.”

Foto (vlnr): Ronny Slootmans, Tom Ongena en Lore Roelandts.Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar