Nieuws
wouter vrancken

vrijdag 8 maart 2019 19:34

Vrancken: “Willen in finale pakken wat we verdienen: de promotie”

Morgen gaat KV Mechelen op bezoek bij Beerschot Wilrijk voor de heenwedstrijd van de promotiefinale. “Door het competitieformat hebben we nog niet kunnen nemen wat we verdienen, dan maar via de finale”, aldus coach Vrancken.

Twee weken geleden ging Malinwa met 0-5 onderuit tegen Union en vorige week werd het 1-1 tegen Lommel. Tot vijf minuten voor tijd was KVM virtueel kampioen, maar dan volgde de koude douche. “Dat gelijkspel kwam harder aan dan de nederlaag”, zegt coach Wouter Vrancken. “Omdat we zo dicht bij ons grote doel waren. Maar wat geweest is, is geweest. We kijken nu vooruit naar de finalewedstrijden.”

“Geen ruimte voor fouten”

“Als je naar het algemene klassement kijkt, waren we de beste ploeg van het seizoen”, aldus Vrancken. “Maar het competitieformat zorgt ervoor dat we nog niet hebben gekregen wat we verdienen: de promotie. Daarom willen we via deze dubbele confrontatie absoluut pakken waar we recht op hebben. Er is geen ruimte voor fouten. Beide wedstrijden moeten goed zijn, al is het wel een voordeel dat we de terugwedstrijd thuis spelen voor onze eigen supporters.”

Het veld van Beerschot ligt er erg slecht bij. “En dat is niet in ons voordeel”, klinkt het. “Natuurlijk is het veld voor beide ploegen slecht, maar het draagt niet bij aan het voetbal dat wij willen spelen. Toch zullen we ons eigen spel moeten proberen vinden. Anders dreigt een scenario zoals in Lommel. Daar sloeg de stress toe en schakelden we plots over op een soort vechtvoetbal dat ons absoluut niet ligt. Dat moeten we vermijden.”

Puzzelen in de defensie

KV moet het op bezoek bij Wilrijk wel doen zonder de geschorste flankverdedigers Lucas Bijkers en Thibaut Peyre. Van Cleemput is nog steeds geblesseerd en dus wordt het puzzelen in de verdediging. Laurent Lemoine neemt waarschijnlijk plaats op de rechtsback, al is het ook een optie om Tim Matthys op die positie te zetten. Links opteert Vrancken vermoedelijk voor Alexander Corryn. “Hij heeft weinig matchritme, maar je kan altijd op hem rekenen. Hij heeft een goede mentaliteit”, zegt de oefenmeester.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar