Nieuws
lommel kv mechelen

zondag 3 maart 2019 17:53

Lommel – KVM: 1-1, Malinwa speelt finalewedstrijden

KV Mechelen is er niet in geslaagd om kampioen te spelen op het veld van Lommel SK. Het kwam zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Rechtstreekse concurrent Beerschot Wilrijk speelde eveneens gelijk op bezoek bij OH Leuven.

Na een kwartier kwam KV goed weg. Cerigioni probeerde het, maar trapte via de paal buiten. Een minuut later was er ook een mogelijkheid voor Rob Schoofs, maar die besloot over. In minuut 23 schreeuwde Lommel om een strafschop, maar de scheidsrechter ging daar niet op in.

Op het halfuur was er wel een vrije trap voor geel-rood. De bal ging tegen de paal maar kwam na wat geharrewar bij Thibaut Peyre, die de 0-1 op het bord zette. KV Mechelen was op dat moment virtueel kampioen, want in OHL – Beerschot Wilrijk stond de brilscore nog op het bord. Vlak voor rust kwam De Camargo nog dicht bij de 0-2 , maar Coucke kon redding brengen.

In het begin van de tweede helft moest KV-goalie Verrips een aantal keer attent zijn, maar de Nederlander hield zijn netten schoon. Op het uur kwam Beerschot Wilrijk 0-1 voor op verplaatsing bij OHL en plaatsten de Ratten zich zo voor de finalewedstrijden, maar op vijf minuten tijd scoorde OH Leuven plots twee keer en zo was Malinwa opnieuw virtueel kampioen.

In Lommel ging het spel intussen op en neer. De Camargo kopte een bal in het zijnet, Cerigioni keilde aan de andere kant het leer over het Mechelse doel. Wilrijk was intussen op 2-2 gekomen, maar dat hoefde geen probleem te zijn. Ware het niet dat Lommel er vijf minuten voor tijd 1-1 van maakte en KV Mechelen zo veroordeelde tot finalewedstrijden. Malinwa maakte de wedstrijd uiteindelijk met tien af na een rode kaart voor Peyre. Ook Lommel eindigde met tien.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar