Nieuws

vrijdag 1 maart 2019 17:25 - Mechelen

Bibliotheek Rumst vindt nieuw onderkomen

De zoektocht naar een betere locatie voor de bibliotheek in het centrum van Rumst is ten einde. Het lokaal bestuur van Rumst sloot een huurovereenkomst met WZC St. Jozef om daar minstens de komende 15 jaar de nieuwe bib onder te brengen. De keuze voor deze locatie is geen toeval. Na de recente bouwwerkzaamheden bood het WZC de ruimte om een volwaardige bibliotheek te huisvesten.

Het gebouw van de bib aan de Markt in Rumst kon niet langer tegemoet komen aan de noden van een hedendaagse bibliotheek. Het pand werd te krap, bood te weinig mogelijkheden en was niet langer geschikt voor zowel publiek als medewerkers. “De overeenkomst met het WZC St. Jozef bood de ideale oplossing,” aldus schepen voor Bibliotheek Raf De Schepper (CD&V/3D).

Het WZC St. Jozef is opgezet met de verhuis van de bibliotheek. “Het woonzorgcentrum voelt zich vanuit haar dagelijkse werking verbonden met Rumst en haar inwoners. Dit buurtwerkproject sluit hier naadloos bij aan. De inbedding van de nieuwe bib in het WZC brengt bovendien ook voor de bewoners van het WZC meer animo en mogelijkheden,” vertelt directeur dhr. Huygens.

Tegelijk biedt de verhuis de ultieme gelegenheid om op de nieuwe locatie een bibliotheek van de toekomst uit te bouwen. “De rol van een bibliotheek is geëvolueerd. De bib van morgen is een belevenisbibliotheek met ontmoetingsruimte en culturele ruimte. We ontlenen er niet enkel materiaal, maar ontmoeten er mensen in een ongedwongen sfeer. De nieuwe inrichting, met o.a. flexibel meubilair en hedendaagse presentatietechnieken, zal hierop afgestemd zijn. Er is aandacht voor de sociale functie met ruimte voor gesprekken, maar ook werkplekken en een stille ruimte. Mooi weer zal zich verder lenen tot verpozen in de leestuin” licht Raf De Schepper toe.

Na de noodzakelijke verbouwingen is de verhuis voorzien tegen de zomer van 2020.

Foto: Gemeente RumstKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar