Nieuws
wouter vrancken persco

vrijdag 15 februari 2019 11:37

Vrancken: “Tubize onderschatten is grootste gevaar”

KV Mechelen gaat vanavond op verplaatsing naar Tubize. Daar gaan de troepen van coach Wouter Vrancken op zoek naar een 25ste opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. “Maar we mogen ze absoluut niet onderschatten”, aldus de trainer.

AFC Tubize staat pas voorlaatste in de algemene rangschikking in 1B, maar draait in de tweede periode toch aardig mee. De Waals-Brabanders staan vijfde op slechts één punt van Roeselare en Union. “We mogen ze dan ook absoluut niet onderschatten”, zegt KVM-coach Wouter Vrancken. “Ik denk dat daarin het grootste gevaar schuilt voor ons. Er staat wel iets in Tubeke. Met Thomas Henry zijn ze een goede spits kwijt, maar recent maakten ze het Beerschot Wilrijk nog knap lastig. We moeten dus op onze hoede zijn, want ook zij willen winnen.”

In de tweede periode gaat het nek aan nek tussen KV Mechelen en Beerschot. Beide clubs geven elkaar geen duimbreed toe. “Het is enorm spannend, maar we moeten niet met Beerschot bezig zijn. Het belangrijkste is dat we onze eigen plicht doen: winnen, en liefst met zo veel mogelijk doelpunten verschil. Als we dat doen, kunnen we daarna kijken waar het schip strandt.”

“Vraag niet om duels te vermijden”

Igor De Camargo is er niet bij. Hij werd voor twee wedstrijden geschorst nadat de reviewcommissie hem opriep. In het geval dat Malinwa geen finalewedstrijden moet spelen voor promotie, kunnen schorsingen vanaf nu ook heel zuur opbreken met het oog op de bekerfinale. “Maar ik vraag mijn spelers zeker niet om met de handrem op te spelen, of het duel te vermijden”, zegt Vrancken. “Ik denk ook niet dat er één speler is die het veld opstapt met de intentie om iemand te blesseren.”

Meer dan waarschijnlijk zal William Togui De Camargo vervangen in de spits. Onur Kaya keert terug uit schorsing en zit opnieuw in de selectie. Jules Van Cleemput is langdurig geblesseerd. De rechtsachter wordt volgende week geopereerd aan een vochtophoping in zijn enkel.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar