Nieuws
Veilige-schoolomgeving-algemeen-beeld-1

vrijdag 18 januari 2019 17:27 - Mechelen

Mechelen maakt verder werk van Actieplan Schoolstraten

Mechelen heeft vandaag drie schoolstraten op haar grondgebied. Recent werd de Groenstraat als schoolstraat ingevoerd. “De resultaten en reacties zijn doorgaans positief, binnenkort is er een evaluatiemoment voorzien om te kijken of eventuele bijsturingen nodig zijn”, zegt Alexander Vandersmissen (Open Vld), schepen van Mobiliteit.

Er werd onder het vorige stadsbestuur ook reeds een eerste gesprek gevoerd tussen de stad, de Sint-Pieter school en het Lyceum m.b.t. de verkeersveiligheid en de mogelijke invoering van een schoolstraat. Momenteel wordt er door de stad gewerkt aan een voorstel om de problemen in overleg aan te pakken.

“Op korte termijn gaan we met enkele concrete pistes naar de scholen. We willen ook in andere schoolbuurten verder ambitieus inzetten op schoolstraten. Door het succes van de schoolstraten in de Thaborstraat, de Louisastraat en de Groenstraat, merken we immers dat ook ander scholen contact opnemen om gesprekken aan te knopen over de invoering van een schoolstraat”, aldus de schepen van mobiliteit.

Met de positieve ervaringen van de eerste drie schoolstraten in het achterhoofd, wil het stadsbestuur nu een versnelling hoger schakelen en in het voorjaar een ‘Actieplan schoolstraten’ opmaken.

“Hiervoor gaan we het gesprek aan met geïnteresseerde scholen, onderzoeken de problemen alsook de mogelijkheden en werken in samenspraak met scholen, ouders en andere betrokkenen aan gedragen oplossingen”, besluit de schepen van mobiliteit.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar