Nieuws
Team Min Albi

woensdag 9 januari 2019 21:31 - Mechelen

Anderstalige nieuwkomers koken samen in de Proeftuin van Mest vzw

Op zondag 13 januari opent in De Proeftuin van Mest vzw op de Korenmarkt “MinAlbi” een pop-up restaurant gerund door anderstalige nieuwkomers in Mechelen onder de begeleiding van From Syria With Love -het collectief catering bedrijf van en door Syrische vluchtelingen.

Dankzij het project ‘De Proeftuin’ van Mest vzw – kregen sinds eind 2017 al vijf (startende) ondernemers de kans om hun horecaconcept in de praktijk te testen. Dit keer zijn het anderstalige nieuwkomers die in het pand aan de Korenmarkt 17 kunnen proeven van het ondernemerschap.

“Mest vzw is 5 jaar geleden begonnen met als doel kans te creëren voor starters. Het is dan ook prachtig dat we naar aanleiding van enkele toevallige ontmoetingen nu de kans kunnen bieden aan een project zoals min ALBI om de invulling van “kansen” nog ruimer te trekken.” Volgens Toon Diependaele – voorzitter Mest vzw.

Vluchtelingen koken er samen onder leiding van Yara Al-Adib, de initiatiefneemster achter From Syria With Love, een Antwerps cateringbedrijf dat vrouwen met een migratie-achtergrond wil laten participeren in de maatschappij. Voor de pop-up in De Proeftuin stelde Yara een divers team samen dat ze coacht richting zelfstandig ondernemerschap. Het resultaat zijn heerlijk kleurrijke gerechten die je nog tot eind maart kan proeven in ‘De Proeftuin’. “We nodigen iedereen uit om te komen proeven van de warme smaken die de Levant regio te bieden heeft, maar ook van de positieve boodschap van veerkracht die we met dit project brengen. Vanuit het hart, wat de betekenis is van de naam ‘MinAlbi’, is ook de manier waarop we in dit project staan met ons team.”

Dit initiatief werd mogelijk gemaakt dankzij partners vzw Mest, Interreg (via het project SIREE), From Syria With Love, Stad Mechelen & Sociaal Huis Mechelen. “Eén van de doelstellingen van SIREE is om mensen met een vluchteling- of migratieachtergrond te begeleiden in de opstart van een eigen zaak. Momenteel wordt er binnen het project volop gewerkt aan bijkomende initiatieven om het zelfstandig ondernemerschap nog beter te faciliteren. Dit is een goede zaak.”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

“Liefde gaat door de maag en al zeker in dit fantastische pop-up restaurant. Een uitgelezen kans voor deze anderstalige nieuwkomers om in contact te komen met de Mechelaar en deel te hebben aan onze warme gemeenschap”, zegt schepen van Sociaal beleid en Diversiteit Gabriella De Francesco.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar