Nieuws
bibliotheek Mechelen

vrijdag 14 december 2018 16:55 - Mechelen

Stille studeerruimtes voor Mechelse scholieren en studenten

Om zowel secundair onderwijsscholieren als hogeschoolstudenten tijdens de examenperiode in rustige omstandigheden te laten ‘blokken’, zijn er in Mechelen een aantal ‘stille studeerruimtes’ voorzien.

Wie minimum 15 jaar is, kan heel deze maand december (ook tijdens de kerstvakantie) tot eind januari terecht in de bibliotheek aan de Moensstraat op maandag en donderdag van 10.30 tot 19.30 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag 10.30-17 uur, zaterdag 10-16 uur en zondag 10-12.30 uur. Studenten die op weekdagen al om 9 uur willen beginnen te studeren, kunnen dit op voorwaarde dat zij om 9 uur stipt in de bib zijn, want tussen 9 en 10.30 uur zijn de deuren opnieuw gesloten. In de Mechelse bibliotheek worden er 70 studeerplekken ter beschikking gesteld die jongeren kunnen benutten op vertoon van hun identiteitskaart.

Op Campus De Vest aan de Zandpoortvest stelt de Thomas More-hogeschool tijdens de kerstvakantie en gedurende heel de maand januari eveneens lokalen ter beschikking op woensdag, donderdag en vrijdag met vrije toegang tussen 9 en 18.30 uur. In januari is zulks ook het geval in campus Kruidtuin (ingang via Lange Ridderstraat of Augustijnenstraat), gans de maand van maandag tot en met vrijdag tussen 8-17 uur. Studenten kunnen wel blijven studeren tot 21 uur. Ook studenten die niet verbonden zijn aan de Thomas More-hogeschool kunnen hier terecht.

En ook de moskeeën aan de Olivetenvest (maandag t/m vrijdag 11-18 uur, zaterdag en zondag 15-20 uur) en de Generaal De Ceuninckstraat (maandag t/m zondag 13-19 uur) richten stille studeerruimtes in evenals de jongerenorganisaties J@M aan de Papenhofdreef 57, de Abeelstraat (lokaal dienstencentrum Den Abeel) en de Lijsterstraat (lokaal dienstencentrum De Schijf op dinsdagen, woensdagen en donderdagen tussen 13-17 uur) en ROJM aan de Battelsesteenweg (maandag t/m donderdag 17.30-23 uur en woensdag vanaf 13.30 uur).

“De stille studeerruimtes bewijzen zeker hun nut voor scholieren en studenten die bijvoorbeeld weinig plaats hebben thuis of op kot nogal eens kunnen worden afgeleid. Er wordt zeer frequent gebruik van gemaakt en de ruimtes zijn dan ook vaak volzet. Op tijd komen studeren, is dus de boodschap. Particulieren en/of organisaties die volgend schooljaar tijdens de examenperiodes stille studeerruimtes kunnen organiseren, mogen zich altijd melden”, zegt schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA).

foto: Google MapsKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar