Nieuws
wouter vrancken

zaterdag 8 december 2018 09:18

Wouter Vrancken: “Goede lijn doortrekken en drie punten pakken tegen Westerlo”

Vanavond trekt KV Mechelen naar ‘t Kuipje om er Westerlo partij te geven. Na de overwinning in de Croky Cup willen de troepen van coach Wouter Vrancken ook in de competitie opnieuw winnen.

Woensdag won Malinwa met 2-0 van 1A-club Lokeren. Daarmee stoot geelrood door naar de kwartfinales van de Beker van België. Veel tijd om te vieren was er echter niet want KV moet vanavond alweer de wei in tegen Westerlo. “We spelen veel wedstrijden, maar de spelers hebben niet liever. Maar het is niet goed voor de vermoeidheid. De snelle opeenvolging van matchen zullen ze voelen. Studies tonen aan dat je slaagkansen enorm dalen wanneer je maar twee dagen rust hebt. Daarom dat ik ook enkele andere spelers kansen heb gegeven tegen Lokeren.”

Eén van hen was Edin Cocalic, die voor het eerst sinds oktober nog eens in de basis stond. “Ik ben zeker tevreden over zijn wedstrijd”, aldus Vrancken. “Hij is altijd goed op training en leeft en traint als een voorbeeldprof. Ik heb veel met hem gepraat en de bekerwedstrijd was de ideale gelegenheid om hem nog eens een kans te geven. Die heeft hij met beide handen gegrepen. Het zal voor mij niet makkelijk worden om de verdedigers te kiezen.”

Met de bekerzeges tegen Antwerp en Lokeren erbij heeft Malinwa nu al dertien wedstrijden op rij niet meer verloren, een uitzonderlijke reeks. In de competitie bleef geelrood echter al twee keer steken op een gelijkspel. “We moeten de lijn van de tweede helft tegen Beerschot-Wilrijk doortrekken. Zo willen we opnieuw de drie punten mee naar huis brengen.”

Vrancken kan nog geen beroep doen op de gekwetsten Van Cleemput, Corryn en Berrier. Ook Laurent Lemoine, die tegen Beerschot-Wilrijk een rode kaart pakte als bankzitter is er niet bij. Willam Togui zit wel opnieuw in de selectie. Het is wel nog afwachten of de Ivoriaanse goalgetter ook effectief in actie kan komen vanavond.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar