Nieuws
Harry Francis

zaterdag 8 december 2018 17:03 - Mechelen

Mechelaar Harry Francis pakt jury van ‘The Voice Senior’ in

Mechelaar Harry Francis, in het echte leven Francis Harzé, oogstte veel lof van de jury in het VTM-programma ‘The Voice Senior’. Hij bracht een crooner van Engelbert Humperdinck.

Harry Francis is de artiestennaam van Francis en is geboren in Mechelen op 9 juli 1954. Hij is de derde in een gezin van 4 kinderen, gehuwd in 1977 en papa van een dochter en een zoon, grootvader van 4 kleinkinderen.

De eerste zangmicrobe kwam er toen hij 15 jaar was en het wondermooie lied van Malcolm Roberts hoorde “Love is All”. Hij deed mee aan zangwedstrijden en behaalde steeds zeer goede resultaten en in 1975 won hij het songfestival van de kust in het casino in Knokke. Zong als gastzanger bij het orkest van Theo Mertens en trad zeer regelmatig op met De Lords een zeer bekend Mechels orkest uit de jaren 70.

Hij verzorgde samen met Kees Brug en Jean Maryn gedurende 3 jaar shows in de Salamanders over heel Belgie. In 1983 is hij om familiale redenen gestopt met z’n zangcarrière. De zangkriebels bleven en in 2013 wordt er gesproken om een nieuwe start te maken in de muziekwereld, doch de gezondheid dacht er anders over. In het najaar van 2013 kreeg hij het slechte nieuws te horen dat hij een ongeneeslijke vorm van kanker had, dus moesten de plannen om terug op te treden in de kast gestoken worden.

In 2017 was hij nog steeds in behandeling, maar door zijn doorzettingsvermogen en de wil om terug op de planken te staan was er op 20 oktober een eigen concert. Zo heeft hij besloten om een clip op te nemen en het resultaat is te zien via social media. Hij hoopt zo een nieuwe doorbraak te maken en gelooft in een nieuwe start.

foto: YouTubeKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar