Nieuws
logo gemeente Boom

dinsdag 4 december 2018 08:04 - Boom

Terugbetaling verdelging wespennesten kan digitaal

Het gemeentebestuur van Boombesliste eerder al dat er een (financiële) toelage wordt gegeven aan de Bomenaars die een wespennest moeten verdelgen. Het gaat hier om een tussenkomst van € 24,20, die je digitaal kan aanvragen. Bij het inwerking treden van het reglement was het de bedoeling om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, met andere woorden met zo weinig mogelijk administratie voor de burger.

Door de veranderende wetgeving op de privacy is het echter niet meer mogelijk om van de brandweerzone Rivierenland automatisch de lijsten van wespenverdelgingen te bekomen. Bovendien werken de verschillende gemeenten binnen de zone op een andere manier voor deze terugbetalingen. Midden november werd ons dit definitief gemeld zodat we op zoek moesten naar een andere werkwijze en dat voor alle verdelgingen vanaf 1 juli 2018.

Daarom wordt er nu aan de inwoners gevraagd om dit zelf te melden aan het gemeentebestuur. Dat kan inmiddels met een eenvoudig webformulier op de website van de gemeente Boom (boom.be/wespen) of ter plekke in het gemeentehuis aan de snelbalie. Je moet wel je rekening meebrengen of inscannen. De terugbetaling volgt dan automatisch en zo snel mogelijk.

Volgens de gemeentelijke gegevens gaat het overigens om zo’n vijftal betrokken dit jaar, maar deze werkwijze geldt dus ook voor 2019 en volgende.

Opgelet: dit geldt enkel voor de wespenverdelgingen vanaf 1 juli 2018. De tussenkomsten voor de verdelgingen in de eerste helft van het jaar werden reeds terugbetaald op de ‘oude’ manier. Bewoners die reeds eerder langskwamen op het gemeentehuis zijn inmiddels bekend en hoeven niet meer terug te komen.

Via de gebruikelijke kanalen( website, Het Blad, …) zullen de burgers duidelijk geïnformeerd worden over de manier waarop zij voortaan een tegemoetkoming moeten aanvragen. Dit bericht zal in de nodige seizoenen (lente, zomer) ook meermaals herhaald worden.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar