Nieuws
Jong vld en jong groen mechelen

dinsdag 27 november 2018 13:55 - Mechelen

Jongeren van Stadslijst willen samen werken met andere jongerenpartijen

Vanaf januari zetelen er maar liefst zeven jongeren in de Mechelse gemeenteraad. Al deze jongeren behoren tot de fractie van de Stadslijst. Heel veel politiek geëngageerde jongeren worden daardoor nog niet voldoende gehoord.

“We zouden graag een orgaan creëren waarin de Mechelse jongerenpartijen met elkaar in debat gaan. Elke jongerenpartij krijgt evenveel zetels, we komen driemaandelijks samen en we werken concrete voorstellen uit,” vertelt Arthur Orlians.

Faysal El Morabet hoopt op de medewerking van de andere jongerenvoorzitters. “Tijdens de campagne hebben we al op een vlotte manier kunnen samenwerken toen we de online politieke stemtest voor de jeugd ontwikkelden.”

“Dit stadsbestuur wilt inzetten op participatie, wilt jongerenpartijen relevant maken, en wilt samenwerken over partijgrenzen heen. Ons voorstel past perfect in dit kader,” klinkt het enthousiast bij Elisabet Okmen.

Maxine Willemsen benadrukt dat ze de werking van de bestaande jongerenraad niet willen belemmeren, maar juist willen aanvullen. “Met zoveel jonge verkozen moeten we alles uit de kast halen om zoveel mogelijk mensen een stem te geven binnen de gemeenteraad.”

Er zijn veel jongeren van de Stadslijst verkozen. Nu is het belangrijk om samen te werken met de andere jongerenpartijen.

foto: jongeren StadslijstKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar