Nieuws
politie

donderdag 22 november 2018 14:36 - Mechelen

Vrachtwagenchauffeur verzamelt ruim 4000 euro aan boetes

Dinsdagnamiddag omstreeks kwart voor drie trok een vrachtwagen van maximaal 15 ton de aandacht van een verkeersploeg van de Mechelse politie. Het voertuig had zich bij het uitvoeren van werken zodanig opgesteld dat het achteropkomend verkeer geen vrije doorgang meer had, wat meteen ook een hinder betekent voor dringende opdrachten van hulpdiensten.

Op het blokkeren van de doorgang staat een boete van 116 euro. De vrachtwagenchauffeur werd gevraagd de werken te staken en zijn voertuig te verplaatsen. Dit gebeurde ook.

De politieploeg onderwierp het voertuig en zijn chauffeur daarna aan een grondige controle en stelde volgende inbreuken vast.

De 40-jarige chauffeur is geen houder van een geldig rijbewijs, aangezien zijn medische schifting verlopen is sinds juli 2017. Hij is ook niet in het bezit van een bestuurderskaart, wat hem 1320 euro boete opleverde. Hij maakte ook geen gebruik van de verplichte tachograaf, ook hier voor kreeg hij 1320 euro boete.

De man had evenmin een vergunning voor het rijden in de binnenstad. Voor het negeren van dit verbod ontvangt de man een boete van 174 euro.

Bovenop dit alles blijkt dat de technische keuring van de vrachtwagen verlopen is sedert juni dit jaar. Hiervoor krijgt de man een boete van 1000 euro.

De vrachtwagen werd geïmmobiliseerd tot de totale boete van 3930 euro wordt voldaan en een chauffeur met geldig rijbewijs en bestuurderskaart zich komt aanbieden bij de politie.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar