Nieuws

donderdag 15 november 2018 13:33 - Mechelen

Politie pakt fietsendieven op

Dinsdagavond omstreeks 20.30 uur trokken twee fietsers in de Bautersemstraat in Mechelen de aandacht van een politiepatrouille, omdat ze rondfietsten zonder fietsverlichting.

Wanneer de politieploeg de fietsers wilde onderscheppen, namen ze de vlucht. Na een korte achtervolging kon een minderjarige verdachte nabij de Colomabrug opgepakt worden. Hij probeerde nog te vluchten door een fiets naar de inspecteurs te gooien, maar dat mislukte. De fiets bleek eerder op de avond gestolen te zijn en het slachtoffer diende hiervoor nog klacht in te dienen. De fiets kon dinsdagavond nog terugbezorgd worden aan de eigenaar.

Tijdens een zoekactie kon een tweede man, die voldeed aan de persoonsbeschrijving, in het station worden opgepakt. Hij had de fiets waarmee hij zich verplaatste op een onbekende plaats achtergelaten. De 34-jarige man, gekend voor eerder gepleegde feiten, is net als zijn kompaan afkomstig uit Brussel. De mannen gaven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in de regio.

De zaak van de minderjarige is overgemaakt aan het parket van Brussel. Hij mocht na verhoor beschikken. De 34-jarige mocht ook na verhoor beschikken. Het onderzoek wordt verdergezet.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar